DRAMA NA SUĐENJU

Klementina povraćala, ubojica Tota urlikao: ‘Čist sam pred Bogom, moja je savjest čista!‘

Najveći šok doživjela je majka Kostovskog, koja je s jaukom i nevjericom dočekala 16-godišnju kaznu svom sinu

Denis Tot i optuženi za njegovo ubojstvo

 Dušan Miljuš, Facebook/

Majka Andreja Kostovskog, jednog od osuđenih za ubojstvo hrvatskog rukometaša Denisa Tota ispred noćnog kluba u Skopju, jecala je na sudu zbog visoke zatvorske kazne izrečene njezinom sinu.

Trećeoptuženi Kostovski osuđen je na 16 godina zatvora, dok su ostali napadači, prvooptuženi Angelo Georgievski i drugooptužena Klementina Lefkovska dobili po 18 godina zatvora.

Na visoku kaznu reagirala je i Lefkovska koja je tražila da je odvedu na WC gdje je povraćala. Georgievski je pak uputio nekoliko nervoznih ​​komentara sutkinji.

Dok je tužiteljica Tanja Trajčevska tražila produljenje mjere pritvora zbog opasnosti od bijega, a Angelo je dobacio:

"Izbacit ćeš me iz sudnice, zar ne? Pritvor se nastavlja", rekao je sutkinji Eleni Ilievskoj Josifović koja je čekićem kucnula o stol kako bi smirila atmosferu.

"Smiri se", rekao mu je odvjetnik, a on je odgovorio: "Što da se smirim?".

Najveći šok doživjela je majka Kostovskog, koja je s jaukom i nevjericom dočekala 16-godišnju kaznu svom sinu, za kojeg je sutkinja ukazala da postoji iskreno kajanje.

Nakon završetka suđenja Kostovski se obratio majci: "Čist sam pred Bogom, nisam nikoga ubio. Moja je savjest čista. Sve ovo je radi javnosti, znamo pod kojim okolnostima. Ne brini mama, sve je u redu."

Reagirala je i Klementinina majka koja je nepravomoćno osuđena na 18 godina zatvora, prenosi a1on.mk.

"Kakva je to pravda? Što je ovo", nastavila je s reakcijama u hodniku suda.

Dio optuženih je zbog negodovanja i komentara u pauzi izveden iz sudnice. No, i prvookrivljena je imala primjedbe na tužiteljicu.

"Ovo nije ubojstvo", rekla je Klementina Lefkovska tužiteljici i napustila sudnicu, a Georgievski je komentirao: "Ah Tanja, Tanja, gdje će tvoja duša?"

Tužiteljica je zatražila da okrivljeni ostanu u pritvoru, na što je reagirao Georgievski kazavši da nikada nije bježao.

"Što se tiče toga što sam pobjegao, nisam pobjegao. Tek kad sam saznao da me policija traži, sam sam se prijavio i priveden sam, zajedno s inspektorima potrage odveden sam u zatvor. Bio sam izgubljen od cijelog događaja, bio sam pod antidepresivima, ali kada sam saznao da me policija traži, došao sam u pritvor sam", rekao je optuženi Georgievski.

I Klementina je protestirala zbog produljenja mjere pritvora.

"I ja sam se javila postaji. Kad sam počinila zločin imala sam 18 godina, sada imam 19 i još sam u pritvoru", rekla je Klementina.

Andrej Kostovski je samo istaknuo: "Ostajem pri svemu što je rekao moj odvjetnik", dok je ranije odvjetnik argumentirao zašto se učinak da okrivljeni ne pobjegne može postići i blažom mjerom.

Trojica okrivljenika ostaju u pritvoru do početka izdržavanja kazne, odnosno do pravomoćnosti presude.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:52