KIM CHU-AE

Kim Jong-un u rijetkom pojavljivanju s kćeri, stručnjak: ‘Vrlo značajan potez. Nadam se da su elite shvatile poruku‘

Stručnjaci smatraju da bi Kim mogao imati čak troje djece - dvije djevojčice i jednog dječaka

Kim Jong Un s kćeri

 Str/Afp/Profimedia/Str/afp/profimedia

Sjevernokorejski vođa Kim Jong-un prvi se put pojavio sa svojom kćeri u javnosti te tako potvrdio dugotrajna šuškanja o njezinu postojanju. Djevojka, za koju se vjeruje da se zove Kim Chu-ae, pridružila mu se prilikom inspekcije najvećeg lansiranja interkontinentalne balističke rakete u zemlji, prenosi BBC. Njih su dvoje stajali ruku pod ruku tijekom testa koji je SAD osudio.

Kim Jong-un svoj privatni život skriva kao zmija noge, pa je mnogima bilo zanimljivo vidjeti fotografije sjevernokorejske državne novinske agencije KCNA, na kojima se njih dvoje drže za ruke dok razgovaraju međusobno i s dužnosnicima, pregledavaju projektile i promatraju lansiranje s vidikovca.

image

Kim Jong Un s kćeri

Str/Afp/Profimedia/Str/afp/profimedia

Michael Madden, stručnjak za Sjevernu Koreju iz Stimson centra u Washingtonu, naglašava da je Chu-aein javni nastup vrlo značajan. On smatra da na taj način Kim pokazuje elitama u svojoj zemlji da on još uvijek čvrsto drži vlast. To bi mogao biti, kako kaže Madden, Kimov način da pokaže ‘da će četvrta generacija nasljeđivanja moći doći preko njegove (krvne) loze.‘

Madden također objašnjava da su se pojavila neka izvješća o mogućem sukobu između Kima i drugih elitnih kohorti tijekom 2021. te da im on na ovaj način poručuje - ako me izazovete, past ćete.

Madden također vjeruje da Chu-ae ima između 12 i 13 godina, što znači da će za otprilike četiri do pet godina biti spremna za odlazak na sveučilište ili pak u vojnu službu. U rujnu je nekoliko sjevernokorejskih stručnjaka također izjavilo da je prikazana u videu povodom proslave Dana državnosti Sjeverne Koreje. No, to su bile špekulacije, a sjevernokorejsko vodstvo nije potvrdilo je li se doista radilo o kćeri Kim Jong-una.

Da Chu-ae stvarno postoji prvi se put spomenulo 2013. godine, nakon što je umirovljena američka košarkaška zvijezda Dennis Rodman otputovao u Sjevernu Koreju. Tada je rekao da je proveo vrijeme s Kimovom obitelji, opuštao se uz more i "držao njihovu bebu Chu-ae". Stručnjaci smatraju da bi Kim mogao imati čak troje djece - dvije djevojčice i jednog dječaka, a vjeruje se da je Chu-ae najstarije dijete sjevernokorejskog vođe. Međutim, Kim je i dalje vrlo tajnovit kad je u pitanju njegova obitelj, a čak je i njegova supruga Ri Sol-ju držana u tajnosti sve do nakon vjenčanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 06:48