SASTANAK S PUTINOM

Kim Jong Un se divio u ruskoj tvornici borbenih zrakoplova: ‘Ovo nadmašuje vanjske prijetnje...‘

Kim je ušao u Su-57 kako bi čuo detaljno objašnjenje tehničkih specifikacija i performansi leta borbenog zrakoplova pete generacije
 Handout/Afp

Sjevernokorejski vođa Kim Jong Un izrazio je u petak tijekom svog posjeta ruskoj tvornici borbenih zrakoplova divljenje ruskoj zrakoplovnoj tehnologiji koja, prema njegovim riječima, prolazi kroz brzi razvoj, nadmašujući vanjske potencijalne prijetnje, izvijestila je u subotu KCNA.

Kim je u petak pregledao rusku tvornicu borbenih zrakoplova, koja je pod zapadnim sankcijama, nakon što je u srijedu razgovarao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom o vojnim pitanjima, ratu u Ukrajini i produbljivanju suradnje tijekom sastanka u srijedu.

Kim se susreo s probnim pilotima u radionici za sklapanje trupa borbenog zrakoplova i ušao u Su-57 kako bi čuo detaljno objašnjenje tehničkih specifikacija i performansi leta borbenog zrakoplova pete generacije.

Popeo se i na putnički avion koji je proizvela tvornica kako bi se upoznao s njegovim performansama i promatrao probni let borbenog zrakoplova Su-35.

Očekuje se da će se boravak sjevernokorejskog čelnika nastaviti u subotu, mogućim posjetom gradu Vladivostoku i pomorskoj bazi.

Kremlj je u petak priopćio da Rusija i Sjeverna Koreja nisu potpisale nikakve sporazume o vojnim pitanjima niti o bilo kojem drugom području tijekom Kimovog posjeta Rusiji ovog tjedna.

Južna Koreja i Sjedinjene Države priopćile su u petak da je vojna suradnja između Sjeverne Koreje i Rusije kršenje sankcija UN-a protiv Pjongjanga i kako će saveznici osigurati da postoji cijena za to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:28