ODRED ZA ZABAVU

KIM JONG UN DEMONSTRIRA SEKSUALNU MOĆ Podanicima naredio: 'Dovedite mi postrojbu tinejdžerki, želim se zabavljati'

 AFP

Kim Jong Un naručio je stvaranje nove ženske postrojbe čiji će zadatak biti zabaviti ga.

Djevojke koje će služiti u ovoj elitnoj jedinici osobno su birali dužnosnici iz najužeg kruga povjerenja sjevernokorejskog diktatora.

Vođa ove izolirane države nedavno je raspustio sličnu jedinicu koju su za njegova oca sastavljali u prijašnjim vremenima. Ovakve 'trupe za zabavu' već su postale tradicija u Sjevernoj Koreji.

'Nakon što je preuzeo vlast, Kim Jong Un nije vjerovao nikome i naredio je temeljitu istragu i sigurnosnu provjeru za svakog dužnosnika u režimu koji mu služi, od najniže pozicioniranih do najviših', rekao je za britanski Telegraph Toshimitsu Shigemura, profesor na tokijskom sveučilištu Waseda i stručnjak za pitanja Sjeverne Koreje.

'Sada, nakon što je taj proces provjere okončan, i nakon što je protekao službeni period trogodišnjeg žalovanja za Kim Jong Ilom, diktatorski nasljednik slobodan je izabrati novu generaciju osobnih zabavljačica', pojasnio je prof. Shigemura.

'Žene koje su zabavljale njegova oca svjedočile su mnogim zbivanjima i znaju mnoge tajne, i prije nego su ih poslali kućama, morale su garantirati da neće odati niti jednu od tih tajni', kaže Shigemura.

'Te su žene dobile i otpremninu od 4.000 dolara što je ogromna svota za tamošnje prilike, ali to nije sve. Dobile su i kućanske aparate. Žene koje su, pak, kod bivšeg diktatora bile zaposlene kao spremačice ili čistačice, dobile su pola od tog iznosa.

'Od nove genarcije zabavljačica očekuje se da budu odane isključivo svom novom vođi, i nikome više', napominje prof. Shigemura.

'Odredi za zabavu' prvotno su nastali u vrijeme Kim Il Sunga, osnivača Sjeverne Koreje. Njegovi su službenici odlazili u najudaljenije krajeve zemlje kako bi pronašli najljepše mlade pjevačice ili plesačice. One koje bi prošle primarnu selekciju, ali ih diktator osobno ne bi odabrao, ostajale su u službi kao spremačice.

Nerijetko su ove konkubine imale tek 13 ili 14 godina, a službenici koji su ih odvodili rekli bi njihovim roditeljima da ih regrutiraju za vladinu operaciju te da će biti u službi vođe.

Roditelji su naslućivali zašto im odvode kćeri, no nisu imali pravo ništa reći, a čak i da jesu, mogli bi samo stradati.

One bi aktualnom vođi uvijek bile na raspolaganju, a kada bi prešle dvadesetu, često bi ih udavali za visokopozicionirane vojne oficire.

'Ovo je naslijeđe koje se provlači već kroz tri generacije vladavine dinastije Kim. To je demonstracija moći vođe nad ljudima, ali ujedno i demonstracija njegove seksualne moći', objašnjava prof. Shigemura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 21:46