BACILA SE U POLITIKU

KĆERKA DICKA CHENYJA POPUT ŽELJKE MARKIĆ 'Obitelj mogu tvoriti samo muškarac i žena'

 AFP

Starija kćerka bivšeg američkog potpredsjednika Dicka Cheneya Liz bacila se u politiku te želi postati republikanskom senatoricom države Wayoming a skuplja poene i tako što se zalaže protiv istospolnih brakova, iako je njena mlađa sestra Mary homoseksualka te u sretnom braku s Heather Poe s kojom odgaja dvoje posvojene djece.

Francuski list Le Figaro piše kako će božićni blagdani u obitelji Cheney biti uzbudljivi i možda napeti jer mediji «kure» suprotna stajališta dviju sestara. Inače list tvrdi da je upravo Mary uspjela nagovoriti svog konzervativnog oca da promijeni odnos prema istospolnim zajednicama.

- Obožavam svoju sestru i njenu obitelj, ali ja sam na stajalištu da obitelj mogu tvoriti samo muškarac i žena. Brak je zajednica muškraca i žene, kazala je odlučno Liz Cheney za Fox News. – Sestra i ja se tu nikada nećemo složiti, odlučna je Liz.

No, Liz nije dugo čekala odgovor, partnerica njene sestre na svom je Facebook profilu odgovorila kako su ona i Mery «razočarane pozicijom Liz» jer ih je ona podržala kada su se odlučile za brak.

– Uvijek je govorila kako je sretna zbog nas. Posjećivala nad je često i bila s nama na praznicima, a sama Mery u New York Timesu je kazala da se neće pomiriti sa sestrom dok ne izmijeni svoju poziciju glede ispospolnih brakova. – Čudi me da sestra želi biti političarskom nove generacija, a ponaša se retrogradno kao stari političari od prije 30 godina

Izbori za senatora Wayominga održat će se u kolovozu 2014 godine, a za sada Liz zaostaje tek koji postotak od svojeg glavnog konkurenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 01:53