‘META 2‘

Kaos u susjedstvu, uhićeno 16 policajaca i još tri osobe: Pretresa se 20-ak lokacija, uključujući i policijsku postaju

Akcijom je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih jedna, koja nije policijski službenik, trenutačno nije dostupna vlastima

Ilustrativna fotografija policije u BiH

 Sopa Images/Ddp Usa/Profimedia/Sopa Images/ddp Usa/profimedia

Šesnaest policajaca iz Kaknja u Bosni i Hercegovini te još tri osobe u utorak ujutro uhićene su i privedene u službene prostorije Uprave policije Zeničko-dobojskog kantona.

Sve se odvijalo u sklopu akcije protiv organiziranog kriminala i korupcije, kodnog naziva "Meta 2", koja se provodi od ranih jutarnjih sati, potvrdio je glasnogovornik Uprave policije MUP-a ZDK, Elvedin Fišek.

Akcija je rezultat višemjesečnih policijskih operativnih aktivnosti, piše Dnevni avaz.

- Akcijom je obuhvaćeno 20 osoba, od kojih nam jedna, koja nije policijski službenik, trenutačno nije dostupna. Preostalih 19 osoba, od kojih su 16 policijski službenici, pod našim su nadzorom, a vrše se i pretresi na 20 lokacija, čiji je cilj pronalazak i oduzimanje predmeta koji će biti korišteni kao dokazi u kaznenom postupku protiv 20 osoba koje su meta ove akcije. Vrše se pretresi stambenih objekata, automobila te prostora koji su koristili u Policijskoj stanici Kakanj - istaknuo je Fišek.

Sve osobe koje su meta ove akcije sumnjiče se za izvršenje kaznenih djela "udruživanje zbog počinjenja kaznenih djela" u vezi sa "zloupotrebom službenog položaja ili ovlasti" te kaznenih djela "primanje dara i drugih oblika koristi", "odavanje službene tajne", "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" te "teška krađa".

Akcija i pretresi realiziraju se u koordinaciji s policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:12