NESTVARNE SCENE

Kaos u Berlinu, ‘eksplodirao‘ divovski akvarij: Pogledajte kako je izgledao prije nesreće

Na mjesto događaja poslani su psi tragači i spasioci. Još uvijek nije jasno što je uzrokovalo pucanje akvarija

Berlinski akvarij

 Afp/

Berlinski akvarij, koji je bio dom za oko 1500 egzotičnih riba, "eksplodirao" je rano u petak, objavio je Reuters. Iz njega se prolilo milijun litara vode i otpadaka koji su završili na glavnoj cesti u prometnoj četvrti Mitte.

Oko 100 pripadnika hitnih službi dojurili su u rekreacijski kompleks u kojemu se nalaze hotel Radisson, muzej, trgovine i restorani, ali i spomenuti DomAquaree, najveći samostojeći cilindrični akvarij u svijetu visok 14 metara.

- Dvije osobe stradale su od krhotina stakla - objavila je berlinska policija na Twitteru.

Glasnogovornik berlinske vatrogasne brigade rekao je kako službe hitne pomoći nisu mogle pristupiti prizemlju zgrade zbog krhotina. Na mjesto događaja poslani su psi tragači i spasioci.

Još uvijek nije jasno što je uzrokovalo pucanje akvarija.

image

Berlinski DomAquaree prije puknuća

PEER GRIMM/DPA/dpa Picture-Alliance via AFP

Oko 350 gostiju koji su boravili u hotelu zamoljeni su da spakiraju svoje stvari i napuste zgradu, rekao je glasnogovornik vatrogasne brigade. Po njih su poslani autobusi jer temperatura u Berlinu iznosi oko -7 stupnjeva Celzijusa.

Hitne službe zatvorile su glavnu cestu pored kompleksa koja vodi od Alexanderplatza prema Brandenburškim vratima zbog velike količine vode koja se izlila iz zgrade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:50