POJAVILA SE SNIMKA

Kao u Drugom svjetskom ratu, a to je samo jedna od taktika: Pogledajte kako Ukrajinci ruše ruske dronove

Ukrajinske snage na stalnom su udaru ruskih nadzornih bespilotnih letjelica, a nesklone su ispaljivanju raketa vrijednih milijun dolara

Snimka obaranja drona strojnicom iz helikoptera

 Screenshot/X

Ukrajinske posade helikoptera počele su obarati ruske bespilotne letjelice poput topnika u kupolama teških bombardera u Drugom svjetskom ratu. U najnovijoj video snimci vidi se kao ukrajinski vojnik strojnicom iz helikoptera Mil Mi-8 gađa i ruši ruski dron Šahed.

Snimku je na X-u podijelio Anton Geraščenko, bivši savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, koji redovito izvještava o događanjima vezanim za rusku invaziju na Ukrajinu.

Ukrajinske snage na stalnom su udaru ruskih nadzornih bespilotnih letjelica, no nesklone su ispaljivanju raketa zemlja-zrak vrijednih milijun dolara na mete koje koštaju do 100.000 dolara, pa su počele improvizirati s jeftinijim sredstvima za obaranje dronova, kako je izvijestio analitičar Forbesa David Axe.

Stoga su čak organizirali lutajuće flote kamiona naoružanih strojnicama. Također su u zrak dizali prastare trenažne avione Jakovljev Jak-52 sa strijelcem sa sačmaricom na stražnjem sjedalu koji je obarao dronove. Čak su istrenirali operatere za zabijanje ukrajinskih dronova u ruske dronove.

Sada ukrajinske posade helikoptera obaraju ruske bespilotne letjelice sa strojnicama ugrađenim u noseve transportnih helikoptera Mil Mi-8 Hip, kao u Drugom svjetskom ratu kada su topnici u nosevima teških bombardera branili svoje zrakoplove od neprijateljskih lovaca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:35