NAKON 50 GODINA

Kao bebu ju je otela dadilja, nije imala pojma da se vodi kao nestala: ‘Vidjeli smo slike, a onda i madež...‘

Highsmith je odrasla pod imenom Melanie, a veći dio svog života živjela je u Fort Worthu i nije znala da se vodi kao nestala
 Facebook arhiva

Zahvaljujući podudaranju DNK s bazom podataka agencije za pretke 23andMe, obitelj u Fort Worthu u Teksasu ponovno se ujedinila sa svojom kćeri koja je oteta kao beba prije više od pedeset godina. Melissu Highsmith je 1971., kad je bila stara 22 mjeseca, otela dadilja, prenosi CNN.

Highsmith je odrasla pod imenom Melanie, a veći dio svog života živjela je u Fort Worthu i nije znala da se vodi kao nestala. Nije znala ni da ju obitelj traži dok joj se nisu javili na Facebooku, pomislila je da se radi o nekoj prevari.

- Otac mi je poslao poruku na Messenger i rekao mi da traži svoju kći već pedeset i jednu godinu. Osobu koja me odgojila pitala sam ima li mi što za reći. Potvrdilo se da je znala da sam ja beba Melissa, rekla je Highsmith.

Obitelj je pronašla Highsmith zbog podudaranja DNK s jednim od njezine djece preko agencije 23andMe. S roditeljima se ponovno susrela u subotu nakon čega su obavili daljnje službeno DNK testiranje.

- Kad smo vidjeli njene slike, saznali da ima madež na leđima i shvatili da joj je rođendan tako blizu našoj Melissi, znali smo da je ona naša djevojčica, napisala je obitelj na Facebooku.

Nacionalni sustav za nestale i neidentificirane osobe ima zabilježeno da je beba imala madež na gornjem dijelu leđa, a uključuje i skicu dadilje i fotografije kako bi Melissa izgledala tijekom godina.

- Jednostavno nisam mogla vjerovati, mislila sam da ju više nikad neću vidjeti, rekla je njena majka Alta Apantenco kroz suze.

Jedan od članova obitelji napisao je na Facebooku da je to što su pronašli Melissu bilo isključivo zbog podudaranja DNK, a ne zbog umiješanosti policije i FBI-a, privatnih istraga ili nekih nagađanja. Policijska uprava Fort Wortha bila je presretna što je 23andMe dovela obitelj do Melisse, stoji u priopćenju od ponedjeljka.

Kaznena zastara istekla je dvadeset godina nakon Melissinog 18. rođendana, a iz policije su rekli da će nastaviti istragu kako bi otkrili sve dostupne informacije o Melissinoj otmici. Prije nego što je nestala, njena majka je u novine stavila oglas tražeći dadilju koja će čuvati njenu bebu dok radi.

Apantenco kaže da se na oglas javila dadilja koja je ponudila da čuva Melissu čuva u svome domu. Melissu joj je predala Altina cimerica, a žena se više nije vratila. Incident je oduvijek proganjao majku koja je dobila još četvero djece.

- Mama je učinila najbolje što je mogla s ograničenim resursima koje je imala. Nije mogla riskirati da dobije otkaz. Vjerovala je osobi koja je rekla da će se brinuti o njezinom djetetu, rekla je Sharon Highsmith, Melissina mlađa sestra.

Dodala je da je njena majka pedeset godina živjela s osjećajem krivnje zbog gubitka Melisse. - Živjela je s optužbama zajednice i cijele zemlje da je povrijedila ili ubila vlastitu bebu. Drago mi je što se Melissa vratila, zaključila je Sharon.

Obitelj je poručila drugima kojima nedostaju voljeni da ne gube nadu i love svaki trag.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 23:43