HISTERIJA U SRBIJI

Kako je jedna rečenica raspametila Vučićeve medije: ‘Ovo je dokaz da su ga htjeli otrovati!‘

Vučićev protukandidat na izborima 2017., Saša Janković, pokrenuo je potpuni show u Srbiji
Saša Janković
 Afp, Screenshotovi

Saša Janković (51) bio je predsjednički kandidat na izborima u Srbiji 2017. godine na kojima je, naravno, premoćno pobijedio Aleksandar Vučić. Janković, koji je tada bio česta meta srbijanskih medija, jučer je gostovao u podcastu Snaga uma na Novar.rs i govorio o svojoj političkoj karijeri, a jedna njegova rečenica pokrenula je show u srpskim režimskim tabloidima i na nekim televizijama.

Janković je, naime, u podcastu govorio i o "savjetima koji dolaze sa svih strana", kao jednoj vrsti pritiska s kojima se suočavaju ljudi koji se bave politikom u Srbiji.

„Uvjeren sam da je moguće pobijediti ovo zlo, ali put do pobjede nad Vučićem ne ide preko suradnje s njim, niti preko pravljenja bilo kakvih kompromisa, navodno zbog višeg cilja. Ta linija jednom kada se pređe, sve granice se gube“. (…)Politički stratezi, ambasadori, kvaziprijatelji… Svi su mi govorili isto. Ti i Vučić ste isto godište, čak se i poznajete, on tebe poštuje, trebaš biti super s njim, pa da mu se podvučeš pod kožu i da u jednom momentu sve preokreneš. Tako se osvaja vlast. Apsolutno mi je bilo ispod časti da uzimam to u razmatranje. Trebao sam sjediti s nekim i da plesti zavjeru kako postati kalif umjesto kalifa? To je ružno. Događalo mi se i da čujem: Ako nećeš s Vučićem, s kim bi mogao u SNS-u. U slučaju da Vučiću otkaže srce… Što na to čovjek može odgovoriti? Ajmo se praviti da to nisam čuo, jer ako prihvatim da sam čuo to što ste rekli nikad više ne možemo pričati. Bez obzira na to što mi je taj čovjek učinio najgore stvari u životu, što bih ja bio ako bih tako razmišljao o njemu? To tako ne može“, objasnio je Janković za Novu.rs i dodao kako je siguran da se ovo nije događalo samo njemu, već da to neka vrsta dominantnog pristupa srpskoj političkoj sceni oduvijek.

To je bilo dovoljno srpskim tabloidima i režimskim medijima pa su sve naslovnice opremili navodnim Jankovićevim otkrićem da su Vučića "htjeli otrovati", "srušiti" i tako dalje.

Kako to izgleda, može se vidjeti iz naslova kojima su opremili tekstove:

Informer: Saša Janković otkrio: Stranci su planirali da Vučić umre od srca

Objektiv: Pakleni plan: Kap potrova u ručak Vučiću

Srpski Telegraf: Saša Janković obelodanio kako su htjeli da sruše vlas: Zapad mi govorio da se približim Vučiću, da će mu otkazati srce...

Kurir: Saša Janković razotkrio plan rušenja predsednika Srbije: Vučić nije bio paranoičan! Koga iznutra strani centri moći spremaju da ga zameni?

Alo!: Šokantno: Saša Janković otkrio pakleni plan stranaca: Vučiću smrt, njima vlast!

Večernje novosti: Amerikanci tražili da ruše Vučića sa krticom iz stranke

Ovo, inače, nije prvi put da režimski mediji, ali i Vučiću bliski ljudi, guraju tezu da su srbijanskog predsjednika pokušali ubiti. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin nedavno je izjavio kako će dati „sve od sebe“ da otkriju imena onih koji su 2015. godine „pokušali ubiti“ predsjednika Aleksandra Vučića u Potočarima kod Srebrenice.

image
Srpski Alo!
Alo!
image
Srpski Informer
Informer
image
Srpski Kurir
Kurir
image
Srpski Objektiv
Objektiv
image
Srepski Telegraf
Srepski Telegraf
image
Večernje Novosti
Večernje Novosti
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:16