JEZIVO

Kadirov objavio šokantnu snimku na kojoj njegov maloljetni sin mlati zatvorenika pa zaprijetio: ‘Ne piši o mojoj obitelji‘

Adam Kadirov pretukao je zatvorenika optuženog za spaljivanje Kurana

Adam Kadirov

 /Screenshot/twitter

Čelnik ruske regije Čečenije Ramzan Kadirov rekao je u ponedjeljak da je ponosan na svog sina tinejdžera Adama jer je pretukao zatvorenika optuženog za spaljivanje Kur‘ana.

Kadirov je komentare objavio na Telegramu zajedno sa snimkom na kojoj se vidi mladić kako šakama i nogama udara drugog čovjeka koji se sklupčao na stolcu prije nego što ga je srušio na pod i udario glavom.

Čečenski vođa, koji se predstavlja kao nepokolebljivi saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina, navodi da objavljuje snimku kako bi razriješio sve sumnje o tome je li se incident, o kojem je prvi put izviješteno prošlog mjeseca, stvarno dogodio, prenosi agencija Reuters.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, objavio je na društvenoj mreži X da je ruska blogerica i voditeljica Ksenia Sobčak objavila u ponedjeljak na svom Telegram kanalu da je navodno primila poziv od Ramzana Kadirova.

On je, kako se navodi, komentirao snimku svog sina kako tuče Nikitu Žuravela u zatvoru. Kadirov tvrdi da je njegov sin sam donio odluku kada je Kadirov izašao iz sobe. Kadirov kaže da se nije sjetio da je Adam imao samo 15 godina u trenutku incidenta.

Kako je rekla Sobčak, Kadirov ju je upozorio da ne piše o njegovoj obitelji, naveo je Geraščenko.

Nikita Žuravel uhićen je u svibnju i optužen je za spaljivanje Kur‘ana u zamjenu za novac od strane ukrajinske sigurnosne službe, prenosi ruski neovisni medij Meduza. On je poslan u čečenski zatvor nakon što su brojni čečenski muslimani zatražili da ih se smatra žrtvama Žuravelovog navodnog zločina.

Eva Merkačeva, članica ruskog predsjedničkog vijeća za civilno društvo i ljudska prava, rekla je kako će zahtijevati da ruska policija otvori slučaj zbog premlaćivanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 23:55