POTVRDILI IZ KLINIKE

Junakinja se oporavlja! Doslovce se bacila na pištolj, ubojica ju je pogodio u ruku i trbuh...

‘Krenula je rukama na pištolj i ponijela se herojski, htjela je zaštititi učenike, a taj njen potez je vjerojatno i spasio neku djecu‘

Profesorica povijesti Tatjana Stevanović

 /Osnovna škola Vladislav Ribnikar

U pucnjavi koja se u srijedu ujutro dogodila u OŠ ‘Vladislav Ribnikar‘ u Beogradu, teško je ozlijeđena i profesorica povijesti T.S. koja je u tom trenutku držala nastavu.

Naime, učionica u kojoj su učenici imali sat povijesti nalazi se odmah kod ulaza, pa su učenici i nastavnica odmah čuli pucnjavu koja se dogodila u hodniku, kada je napadnut prvo portir, a potom i tri učenice.

Nastavnica je, kako doznaje portal Kurir, otvorila vrata da vidi što se događa.

- Dječak s pištoljem u ruci okomio se i na nju. Ona ga je pokušala spriječiti i doslovno je rukama krenula na pištolj, valjda je u tim trenucima htjela zaustaviti hice. Međutim, pogodio ju je u ruku i trbuh - govore svjedoci.

- Nastavnica se ponijela herojski, htjela je zaštititi učenike, a taj njen potez je vjerojatno i spasio neku djecu. Pretpostavlja se da je nastavnica time što je stala na ulaz učionice i rukama krenula prema pištolju, kupila vrijeme učenicima da se sakriju i tako smanjila štetu.

Teško ozlijeđena T. S. je vozilom Hitne pomoći prevezena u bolnicu, gdje je primljena s još troje ranjenih učenika.

Direktor Kliničkog centra Srbije, dr, Milika Ašanin, rekao je da je troje od četvero ranjenih sasvim dobro, da su budni i da s njima liječnici razgovaraju. Riječ je o dvoje učenika i nastavnici.

- Što se tiče četvrtog pacijenta, on je došao s teškim, kompleksnim, prostrjelnim povredama grudnog koša, vrata i kičme, imao je dvije operacije. On je bolje, budan je, ali moramo biti jako oprezni i svjesni da je stanje kritično. Danas ćemo imati niz kontrolnih pregleda i snimaka da vidimo efekte operacija - rekao je dr. Ašanin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:38