MICHAEL ELLIS

Johnsonov ministar u parlamentu se ispričavao zbog Vladine zabave u vrijeme ‘lockdowna‘

Napisi o zabavama vlade u vrijeme ‘lockdowna‘ izazvali su bijes britanske javnosti.

Boris Johnson i Michael Ellis.

 Profimedia

Britanski ministar Michael Ellis u utorak se ispričao nakon medijskih izvješća o zabavama u uredu premijera Borisa Johnsona u Downing Streetu tijekom općeg zatvaranja države zbog pandemije koronavirusa.

„Ponovno se jako ispričavam za ljutnju koje su ti navodi uzrokovali“, rekao je Ellis u parlamentu, odgovarajući na zahtjev oporbenih laburista da se Johnson izjasni oko tih napisa medija.

Upitan zašto Johnson sam ne odgovara na pitanja zastupnika, glasnogovornik vlade rekao je kako „nije neuobičajeno“ da ministri odgovaraju u parlamentu, prenosi BBC.

Ellis, glavni rizničar, kazao je kako istraga u tijeku uključuje sve koji su bili u vrtu Downing Streeta u svibnju 2020. godine, pa da ne bi bilo primjereno davati dodatne komentare dok istraga traje.

Glasnogovornik premijera u utorak je odbio komentirati navode o zabavi, također naglasivši da se treba čekati kraj istrage.

„Slučaj je takav da ne želimo da ne želimo da se čini da prejudiciramo proces koji je u tijeku“, rekao je.

Napisi o zabavama vlade u vrijeme 'lockdowna' izazvali su bijes britanske javnosti.

Laburistički ministar u sjeni za klimatske promjene Ed Miliband za BBC je rekao kako je to dosad najozbiljnija optužba protiv premijera Johnsona.

„Premijer ne može bježati niti se sakriti. Mora dati odgovore. Kad ja idem na zabavu, ja znam da sam bio na zabavi“, kazao je nekadašnji čelnik laburista.

Premijer Johnson u ponedjeljak se suočio s novim neugodnim otkrićima, nakon objavljivanja e-maila u kojemu se govori o još jednoj proslavi, u svibnju 2020.

Nakon optužbi za organiziranje božićnog domjenka na kojemu su sudjelovali članovi vlade i zbog kojeg je provedena interna istraga, ovih dana pojavile su se optužbe u vezi s održavanjem proslave 20. svibnja 2020. na kojoj je premijer, po pisanju britanskih medija, bio sa suprugom Carrie.

Kako je objavila mreža ITV News, glavni osobni tajnik Borisa Johsnona, Martin Reynolds poslao je tog dana e-mail na adrese stotinjak ljudi u kojima ih poziva da "nakon nevjerojatno teškog razdoblja" iskoriste "lijepo vrijeme" i dođu na koktel zabavu "uz pridržavanje razmaka" u vrtu Downing Streeta.

"Pridružite nam se u 18,00 sati i donesite sa sobom piće", piše na kraju poruke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 20:40