CRNE TAJNE TAJNIH SLUŽBI

JFK ubijen zbog izvanzemaljaca? Od CIA-e zahtjevao spise o NLO-ima 10 dana prije atentata

'Jedna od briga John F. Kennedyja bila je da Sovjetski Savez viđenja NLO-a iznad svog teritorija ne bi shvatio kao agresiju Sjedinjenih Država'

Novootkriveno pismo John F. Kennedyja upućeno šefu CIA-e dokazuje da je američki predsjednik 10 dana prije svoje smrti zahtjevao uvid u strogo povjerljve dokumente u NLO-ima, piše DailyMail .

Tajni memoar jedno je od dva pisma napisana od strane JFK-a, u kojima američki predsjednik traži informacije o paranormalnim aktivnostima 12. studenog 1963. godine. CIA je pristala na objavu tajnih dokumenata na zahtjev američkog pisca Williama Lestera koji se pozvao na Zakon o slobodnom informiranju. Lester je zahtjev podnio u vrijeme istraživanja za svoju novu biografsku knjigu o JFK-u "A Celebration of Freedom: JFK and the New Frontier".

Zbog novootkrivenih informacija pojavile su se teorije da je JFK ubijen kako ne bi razotkrio istinu o NLO-ima.

U jednom od tajnih memoara objavljenih na temelju Zakona o slobodi informiranja, JFK piše direktoru CIA-e zahtjevajući dokumente o NLO-ima. Dok u drugome, upućenome NASA-inom službeniku, predsjednik izražava želju za suradnju sa Sovjetskim Savezom i zajedničko istraživanje svemirskih aktivnosti.

"Jedna od briga John F. Kennedyja bila je da Sovjetski Savez viđenja NLO-a iznad svog teritorija ne bi shvatio kao agresiju Sjedinjenih Država", rekao je autor knjige o JFK-u William Lester.

"Jedan od razloga zašto je htio vidjeti te dokumente i maknuti ih iz ovlasti NASA-e, je taj da može reći Rusima: Gledajte, to nismo mi, ne radimo mi to, ne provociramo vas", nastavio je Lester.

Teoretičari zavjera tvrde da novootkrivena pisma skreću pažnju na osporavan dokument, nadimka "zapaljeni dokument", nikad potvrđeni, poluizgoreni dokument kojeg je neimonavana krtica unutar CIA-e 1999. godine poslala NLO teoretičaru Timothyju Cooperu.

U poruci poslanoj Cooperu uz tajni dokument pisalo je da ga je agent CIA, koji je za agenciju radio u razdoblju od 1960. do 1974. godine, izvukao iz vatre. Agencija se često na taj način rješavala osjetljivih spisa. Nedatiran spis referiran je na ime "Lancer", što je bilo JFK-ovo kodno ime.

Na prvoj stranici spisa direktor CIA je napisao: "Kao što znate, Lancer se raspitivao o našim djelatnostima. To ne možemo dopustiti. Molim, predajte vaša opažanja najkasnije do rujna. Vaša reakcija je ključna za opstanak ove grupe."

Trenutni vlasnik spornog "zapaljenog dokumenta", koji je tajni spis kupio od Coopera 2001. godine, tvrdi da je JFK tražio uvid u dokumente, ali ga je CIA odbila.

Istražitelj UFO-a Robert Wood zatražio je forenzičko istraživanje tinte, papira, vodenih žigova, vrstu fonta i ostale tragove kako bi odredili točan datum dokumenata. Još čeka nalaze.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 00:55