FATALNI UGRIZ

JEZIVA SMRT U KARIPSKOM MORU Obalna straža krenula spašavati trgovca žesticama kojem je potonuo brod, pretekao ih morski pas

 iStock / Getty Images

Muškarac iz Venezuele izgubio je život u napadu morskog psa nakon što se brodica na kojoj je plovio prevrnula u Karipskom moru pokraj obale Arube, piše Guardian .

Nesretni muškarac bio je jedna od sedam osoba na malenoj brodici kojom su s otoka Bonairea krenuli prema Arubi prodavati viski, kad ih je na njihovom putovanju zadesila havarija. Dvije su se osobe utopile, dok je njih četvero spašeno (plutali su držeći se za frižider i paletu).

Spomenutog muškarca, sedmu osobu na brodu, Obalna je straža Nizozemskih Kariba zapazila iz helikoptera. Taman kada se spasilac spustio do muškarca da ga izvuče na sigurnost napao ga je morski pas, rekao je glasnogovornik obalne straže Roderick Gouverneur. Iako su ga spasioci uspjeli dići u helikopter poslije napada, rane koje mu je zadao morski pas bile su preteške te je u subotu podlegao ozljedama u bolnici.

Nije poznato koja vrsta morskog psa je odgovorna za napad, ali pretpostavlja se da je riječ o morskom psu tigru koji obitava u tim vodama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. svibanj 2024 02:31