FATALNI UGRIZ

Jeziva scena u zoološkom: Tigar odgrizao ruku zaposleniku pa s njom šetao nastambom. Ubili su ga

Nakon što je tigar ustrijeljen, povukao se u stražnji dio svoje nastambe, gdje je kasnije i uginuo

Malajski tigar/Ilustracija

 Slavek Ruta/Zuma Press/Profimedia

U zoološkom vrtu u gradu Naplesu, u američkoj saveznoj državi Floridi, policija je upucala tigra nakon što je odgrizao ruku zaposleniku, prenosi BBC.

Osmogodišnji Eko, koji pripada rijetkoj, ugroženoj vrsti malajskog tigra, uočen je kako u ustima nosi otrgnutu ruku jednog od zaposlenika. Zamjenik šerifa pokušao je natjerati životinju da pusti ruku, ali nije uspio te je morao posegnuti za pištoljem.

Službenici su priopćili da se 20-godišnji čistač previše približio tigru i da je provukao ruku kroz ogradu nastambe kako bi ga podragao ili nahranio. Naime, ispostavilo se da je nastradali muškarac radio za kompaniju koju je angažirao zoološki vrt, a njegova je obaveza bila čišćenje toaleta i prostora suvenirnice, ali ne i nastamba za životinje. Tigar je 20-godišnjem čistaču zadao ozbiljne ozljede te je prevezen u bolnicu.

Nakon što je tigar ustrijeljen, povukao se u stražnji dio svoje nastambe, gdje je pod sedativima kasnije uginuo.

Eko je živio u ovome zoološkom vrtu od početka 2020. godine, a kupljen je u sklopu kampanje spašavanja divljih tigrova. Naime, malajski tigrovi spadaju u kritično ugrožene vrste, a prema Svjetskom fondu za zaštitu prirode, u divljini je preostalo manje od 200 jedinki te vrste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:26