NOVI TRAGOVI

JEZIVA KAZETA NAKON 32 GODINE OTKRIT ĆE TKO JE UBOJICA DJEČAKA Otac je na tavanu pronašao snimku poziva upućenog na broj 911...

 Screenshot

Zaboravljena snimka poziva upućenog službi za hitne slučajeve 911 mogla bi otkriti tragove o davnom hladnokrvnom ubojstvu osmogodišnjeg dječaka.

Naime, Gary Grant mlađi taman je trebao proslaviti osmi rođendan kada je njegovo tijelo pronađeno dvije četvrti dalje od njegovog doma u Atlantic Cityju 1984. godine.

Slučaj je ostao neriješen, no njegov je otac, bivši policajac Gary Grant stariji, očajnički je čitavo vrijeme pokušavao pronaći neki dokaz povezan s ubojstvom.

Sada je, nakon više od 30 godina, otkrio na tavanu jezivu kazetu koja bi mogla pomoći u rješavanju slučaja ubojstva njegovog sina koji je nasmrt pretučen.

Naime, mnogo starih snimki telefonskih poziva upućenih na broj 911 bile su mu uručene prije mnogo godina, no dosad ih nije preslušao jer je bio shrvan zbog sinove smrti.

- Je li moguće dobiti nagradu za informacije o ubojstvu Garyja Granta? - čuo je na snimci kako govori glas koji je nazvao 911 dvije godine nakon ubojstva.

Muškarac je rekao da poziv nije šala i da ubojicu nikada neće uhvatiti. Dispečer je muškarca pitao da li želi da ga spoji s policijom, a on je odgovorio da ne želi.

- Skoro sam pao sa stolca... Moj sin mi je u mislima svake sekunde mog života - kazao je Grant koji sada živi u Puerta Ricu i dodao kako se nada da će netko prepoznati glas muškarca sa snimke.

Slična misteriozna snimka zabilježena je i tri mjeseca nakon ovog poziva, u lipnju 1986.

- Ne mogu vam otkriti moje ime - kazao je muškarac koji je nazvao 911, a onda otkrio ime muškarca za kojeg je kazao da je priznao ubojstvo dječaka 14. siječnja 1984.

- Rekao mi je da je ubio Garyja Granta mlađeg zbog njegovog oca - čuo se anonimni glas na snimci, pa dodao: - Policija zna kako izgleda.

Inače, jedina osoba čije je ime dosad javno objavljeno i koja se spominjala u slučaju je Carl Mason (12) zvan Boo. On je priveden kao potencijalni svjedok uz još nekoliko djece iz kvarta. Postojala je teorija da je on ubio Garyja no to nikada nije dokazano. On je tvrdio da s ubojstvom nema veze, što je utvrđeno na poligrafu, ali nije mogao dokazati da nije bio na mjestu zločina.

- Vjerujem da je umiješan, ali isto tako mislim da to nije napravio sam. Otkrit ću što se dogodilo mom sinu i tko ga je ubio - rekao je Grant koji je traku predao okružnom tužitelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. lipanj 2024 08:50