SAMO JEDNA U NIZU

'JESU LI ŽIDOVI LJUDI?' Velika blamaža ugledne TV kuće tijekom razgovora s voditeljima ekstremnog pokreta koji podupire Donalda Trumpa

 Screenshot: CNN

Američki CNN suočio se s valom kritika u ponedjeljak navečer nakon što su tijekom emisije The Lead with Jake Tapper, na ekranu pokazali frazu "Jesu li Židovi ljudi', piše Independent.

Voditelj Jim Sciutto u studiju je razgovarao s vođama pokreta "alternativne desnice" koji podupiru Trumpa i čiji stavovi su izrazito ekstremni, čak neofašistički. Tema razgovora bila je njihova potpora Donaldu Trumpa, ali je voditelj u jednom dijelu intervjua pročitao izjavu vođe pokreta Richarda Spencera u kojoj je dotični propitkivao humanost Židova rečenicom "Čovjek se pita jesu li oni uopće ljudi, ili samo bezdušni golemi (mitološko biće u židovskom folkloru, op. a.)". Pritom je u donjoj polovici ekrana bio ispisan natpis "Vođa alternativne desnice pita se jesu li Židovi ljudi".

Mnogi ljudi su se odmah pobunili zbog uvredljive grafike ističući da ekstremni stavovi i govor mržnje gostiju u studiju nisu opravdali činjenicu da sumacija njihovih stavova bude ispisana u grafici.

Redovni voditelj emisije Jake Tapper odmah je osudio grafiku preko svojeg Twitter profila:

- Danas nisam bio na poslu, ali ova grafika bila je neprihvatljiva i odmah sam nazvao svoj tim da to promijene. Preuzimam punu odgovornost za ono što se dogodilo jer moj slobodan dan nije izgovor - rekao je Tapper.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. lipanj 2024 10:31