NOVA BRITANSKA VLADA

Jeremy Hunt potvrđen za ministra financija, više ministara dalo ostavke

Ukinuo je nakon imenovanja gotovo sva smanjenja poreza koje je donijela vlada Liz Truss i upozorio da dolaze oštre mjere

Jeremy Hunt

 Daniel Leal/Afp

Novi britanski premijer Rishi Sunak odlučio je u utorak da će zadržati Jeremyja Hunta na dužnosti ministra financija pošto ga je sredinom listopada Liz Truss imenovala ne bi li stišao financijsku buru što ju je podigao njezin gospodarski program.

Iskusan političar koji je prošao kroz ministarstvo zdravstva i vanjskih poslova, Jeremy Hunt (55) ukinuo je nakon imenovanja gotovo sva smanjenja poreza koje je donijela vlada Liz Truss i upozorio da dolaze oštre mjere, potičući strah od povratka na mjere štednje.

Nove proračunske mjere treba objaviti 31. listopada.

Prije toga, više ministara u britanskoj vladi podnijelo je ostavke, nekoliko sati nakon što je premijer postao Sunak, novi lider konzervativaca.

Ostavku je podnio dosadašnji ministar pravosuđa Brandon Lewis, rekavši da će "novi premijer imati moju potporu iz pozadine u suočavanju s mnogim izazovima, kao stranka i kao zemlja.

Ministar poslovanja i energetike Jacob Rees-Mogg također odlazi sa svog mjesta, kao i ministar obrazovanja Kit Malthouse.

Chloe Smith više neće biti ministrica rada i mirovinskog sustava, a Ranil Jayawardena dao je ostavku na mjesto ministra za okoliš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:00