LET ZA HAVAJE

Jedanaest osoba zadobilo teške tjelesne ozljede nakon što su avion kojim su putovale zahvatile turbulencije

Hitne su službe na licu mjesta pomoć pružile 36 osoba. Među osobama koje su prebačene u bolnice bila je 14-mjesečna beba

Ilustrativna fotografija

 Karen Bleier/AFP

Jedanaest je osoba zadobilo teške tjelesne ozljede kada su zrakoplov kojim su u nedjelju putovale prema Havajima zahvatile turbulencije, piše The Guardian.

Devet je osoba u stabilnom stanju prebačeno je u nekoliko različitih bolnica u glavnom gradu Havaja Honoluluu.

Zrakoplov koji je iz grada Phoenixa u američkoj saveznoj državi Arizoni putovao prema Havajima turbulencije su zahvatile kada je od Honolulua bio udaljen 30 minuta.

Hitne su službe na licu mjesta pomoć pružile 36 osoba. Među osobama koje su prebačene u bolnice bila je 14-mjesečna beba.

Rečeno je da su osobe koje su završile u bolnicama zadobile ozbiljne ozljede glave, porezotine i modrice, a da je bilo i onih koje su ostale bez svijesti.

Putnica Kaylee Reyes rekla je za Hawaii News Now da je njezina majka taman sjela na svoje mjesto kada su zrakoplov zahvatile turbulencije. "Nije stigla staviti sigurnosni pojas te ju je turbulencija izbacila iz sjedala i udarila je glavom u strop", rekla je Reyes.

Avioprijevoznik Hawaiian Airlines rekao je da se u zrakoplovu iz Phoenixa za Honolulu nalazilo 278 putnika i 10 članova posade. Unatoč turbulencijama, zrakoplov je naposljetku sigurno sletio u Honolulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:14