NEVJEROJATNA HRABROST

JEDAN OD NAJVEĆIH HEROJA PARIŠKOG MASAKRA Napadači su upali na rođendansku proslavu u kafiću, a on se bacio pred metak i spasio djevojku

 Facebook

Kako bi spasio jednu od žena, Ludovic Ludo Boumbas, podrijetlom iz Konga, bacio se pred metak. Uspio je - preživjela je i trenutačno se nalazi u bolnici. No, za njega je sve završilo. - Volio je putovati svijetom i iznad svega je volio ljude. Bio je jedan od dobrih ljudi. Nije imao šanse - kažu njegovi prijatelji.

U trenutku napada u kafiću je trajala rođendanska proslava, naprasno prekinuta s više od 100 metaka koliko su ih napadači ispalili, nesmiljeno pucajući u ljude. Kasniji prizori, oni žrtava, bili su potpuno nerealni.

- Jedan muškarac je bio u stanju šoka. Svojoj je sestri davao umjetno disanje, ali umrla je na njegovim rukama. Njegova druga sestra upucana je u glavu i umrla je poslije u bolnici. Izgledalo je kao da su svi smrznuti i da su zaspali - opisao je jedan od zaposlenika kafića scene u kojima su ubijeni u svojim rukama još držali čaše.

Iste priče dolaze i iz drugih napadnutih kafića i restorana.

Te je noći ubijeno 129 osoba. Stotine su ranjene. Dosad su identificirane 103 žrtve, među kojima najmanje 23 stranaca iz 12 zemalja - od Čilea do Rumunjske, Italije, , Maroka, SAD-a... Za nekima se još uvijek traga, među ostalim i za 12-godišnjom Lucie...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:24