POSLJEDNJE ZBOGOM

Jedan od najbogatijih Hrvata, Mirko Grbešić, pokopan u Širokom Brijegu: Na oproštaj stigli brojni uglednici

Grbešić je bio poznat i kao humanitarac, a podupirao je i brojne sportske klubove u BiH i Hrvatskoj

Pogreb poduzetnika Mirka Grbešića u Širokom Brijegu

 Nikola Vilic/Cropix

Iz mrtvačnice u Širokom Brijegu na posljednje počivalište ispraćen je poduzetnik Mirko Grbešić, koji je preminuo dan ranije u sveučilišnoj bolnici u Mostaru nakon duge i teške bolesti.

Puna dva sata stanovnici Širokog Brijega i Hercegovine opraštali su se od Grbešića, koji je često ubrajan među najbogatije Hrvate. U Širokom Brijegu su bili brojni uglednici, predstavnici javnog, političkog, kulturnog i vjerskog života Hercegovine.

Mirko Grbešić bio je vlasnik Brodomerkura, Saponije, Koestlina, Kandita, tržnog centra Mepas Malla u Mostaru, prodajnog centra SMT i niza drugih kompanija u Hrvatskoj i BiH. Bio je poznat i kao humanitarac, a podupirao je i brojne sportske klubove u BiH i Hrvatskoj.

Poslovni počeci Mirka Grbešića sežu u 1989. godinu, kada se počeo baviti poduzetništvom osnovavši tvrtku Mepas. U početku se Mepas bavio trgovinom i preradom svježeg mesa, a potom je tvrtka narasla i proširila portfelj. Mepas je bio zastupnik mnogih inozemnih i hrvatskih brendova na tržištu Bosne i Hercegovine. Nakon toga je izgradio logističke centre u Širokom Brijegu, Sarajevu, Tuzli, Banjoj Luci...

Obitelj nije dopustila medijima snimanje sprovoda. Ljubazno su nas zamolili da iz pijeteta prema pokojniku ne snimamo. Nakon molitve i odrješenja pokojni Mirko Grbešić je ispraćen na vječni počinak na groblju Dobrkovići. Umjesto cvijeća i vijenaca, u mrtvačnici su bile postavljene kutije u koje se mogao ubaciti prilog u humanitarne svrhe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2023 18:24