OBJAVIO KANDIDATURU

JEB ŽELI 'POPRAVITI' AMERIKU Mlađi brat Georgea W. Busha i službeno ušao u utrku za nasljednika Baracka Obame

 AFP

Bivši guverner Floride Jeb Bush (62) u ponedjeljak je u Miamiju i službeno objavio da kreće u natjecanje za republikansku predsjedničku nominaciju. Kako prenosi New York Times, izjavio je da 'Amerika zaslužuje bolje' te je pritom obećao da Washington više neće biti prepreka učinkovitoj vlasti i ekonomskom prosperitetu.

'Ja sam kandidat za predsjednika Sjedinjenih Država', rekao je pred okupljenim pristalicama u Miamiju.

Jeb Bush je mlađi brat bivšeg predsjednika SAD-a Georgea W. Busha i sin bivšeg predsjednika Georgea H. Busha, a guverner Floride bio je u dva mandata koji će se pamtiti po privatizaciji nekih tradicionalnih državnih službi.

'Znam da možemo popraviti stvari jer ja sam to već jednom učinio', kazao je Bush aludirajući na svoje guvernerstvo.

Pred Jebom Bushom sada je težak posao osvajanja predsjedničke nominacije, za koju se među republikancima bori još desetak kandidata, a predizbori još nisu ni počeli. Osvoji li u konačnici nominaciju, mogao bi se naći u velikoj bitci s bivšom prvom damom i državnom tajnicom SAD-a Hillary Clinton. U tom bi slučaju na djelu bila nova bitka dvaju moćnih američkih političkih dinastija, koje proteklih nekoliko desetljeća često imaju presudan utjecaj na ključna zbivanja u najmoćnijoj državi svijeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. listopad 2024 17:22