U ZATOČENIŠTVU ISIS-a

JAZBINA SMRTI USRED PUSTINJE Pronađene jezive tamnice u kojima su se džihadisti iživljavali nad robinjama

 youtube screenshot

Nakon što su kurdski borci oslobodili dobar dio sjeverne Sirije od fanatika iz Islamske države, iz dana u dan u javnost stižu jeziva svjedočanstva o užasima koji su se tamo događali dok je vladao ISIS. Tako je ovih dana procurila snimka tamnica u kojima su teroristi držali zatočene pripadnice jazidske vjerske zajednice, piše Independent .

Kurdski borci su doveli novinarsku ekipu Sky Newsa nasred pustinje te im pokazali improvizirane zatvore. Snimka prikazuje skučene i klaustrofobične prostorije u zemlji u kojima su jadne žene čekale silovanje, iživljavanje, a nerijetko i smrt. Na zidovima tamnica vide se i crteži koji svjedoče s kakvim su se sve užasima susretale te žene. Na upit gdje se danas nalaze žene koji su ležale u tim tamnicama, kurdski borac je samo slegnuo ramenima. Njihova sudbina ostaje nepoznata.

Međutim, ono što je poznato je da su ISIS-ovci njih držali kao robinje, prodavali ih i silovali. Njihova nesreća započela je na planini Sindžar gdje su ih džihadisti zarobili. Većina jazida tada se ipak spasila zahvaljujući, između ostalog, i američkoj interveniciji, ali neki i nisu bili te sreće.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:14