NARODNA PREDAJA

Japanski ‘kamen ubojica‘ pukao na dva dijela, na mrežama nastao kaos: ‘Znate što to znači?! Oslobođene su sile mraka‘

Prema legendi Tamamo-no-Mae zapravo nije žena nego zla lisica s devet repova čiji je duh ostao zarobljen u komadu lave
 Twitter

Društvenim mrežama u Japanu se u ponedjeljak proširila priča o tome da su oslobođene sile mraka, nakon što je poznata vulkanska stijena, koja navodno ubije svakog tko dođe u kontakt s njom, pukla na dvije polovice, piše ugledni The Guardian.

Prema mitologiji koja okružuje Sessho-seki, odnosno 'kamen ubojicu', on sadrži transformirano tijelo Tamamo-no-Mae, lijepe žene koja je bila dio skrivenog plana kojeg je vodio feudalni vojskovođa kako bi ubio cara Tobu, koji je vladao od 1107. do 1123.

Prema legendi Tamamo-no-Mae zapravo nije žena, nego zla lisica s devet repova čiji je duh ostao zarobljen u komadu lave, koji se nalazi na području prefekture Tochigi u okolici Tokija, a područje je poznato po svojim toplim sumpornim izvorima.

Razdvajanje u dva gotovo jednaka dijela, a koje se navodno dogodilo zadnjih nekoliko dana, preplašilo je korisnike društvenih mreža, koji su naveli da prema narodnoj predaji kamen iz sebe stalno izbacuje otrovni plin, a odatle je dobio i ime.

Kamen je navodno uništen, a govori se da je duh koji se u njemu nalazio podvrgnut egzorcizmu od strane budističkog svećenika koji je raspršio njegove ostatke širom Japana.

Posjetioci ove popularne turističke lokacije su bili užasnuti nakon što su tijekom vikenda na internet postavljene fotografije polomljenog kamena.

- Osjećam se kao netko tko je vidio nešto što se ne smije vidjeti, kazao je jedan korisnik Twittera u objavi koja je dobila gotovo 170 000 'lajkova'.

I dok neki spekuliraju o tome da je demonski duh Tamamo-no-Mae oslobođen nakon gotovo tisuću godina, lokalni mediji izvještavaju da su se pukotine pojavile u stijeni prije nekoliko godina i možda omogućile kišnici da prodre u stijenu i oslabi njenu strukturu.

image

Sessho-seki snimljen 2016. godine

ウィキ太郎 Wiki Taro/Wikimedia.org

Kamen koji je 1957. registriran kao lokacija od povijesne važnosti spominje se u 17. stoljeću u djelu začetnika haiku poezije Matsuo Bashoa 'Uski put do dalekog sjevera', koja je bila inspiracija za kazališnu predstavu, roman i animirani film.

Masaharu Sugawara, voditelj lokalne volonterske grupe vodiča, kazao je za Yomiuri Shimbun da je šteta što se kamen raspao jer je bio simbol te regije, ali složio se da je priroda tu naprosto napravila svoje.

Predstavnici lokalne i državne vlasti će se susresti kako bi raspravili budućnost kamena, kaže se u novinama Shimotsuke Shimbuna. Novine su citirale službenika turističke zajednice Nasua koji je rekao da bi volio vidjeti Sessho-seki obnovljen i vraćen u svoj prvotni oblik uz nadu da će demonski duh i dalje ostati zarobljen unutar njega, piše The Guardian.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 16:44