USKRSNA POSLANICA

JANEZ JANŠA 'Jedan od liječnika uključenih u borbu s koronavirusom rekao mi je ovih dana da sada mole Boga i oni teško oboljeli koji nisu religiozni'

Janez Janša
 AFP

Slovenski premijer Janez Janša u uskrsnoj je poslanici, točno mjesec dana nakon što je u zemlji proglašena epidemija koronavirusa i počela djelovati njegova vlada, pozvao građane na odgovorno ponašanje i održavanje socijalne distance.

"Iako smo po ocjeni medicinskih stručnjaka već dosegli vrh epidemije, to još nije kraj. Restriktivne mjere i dalje važe, vlada će ih ublažavati promišljeno i odgovorno. Zato vas molim da se u dane blagdana ponašate odgovorno prema sebi i svima drugima i poštujete donesene mjere kako biste ostali zdravi", naveo je Janša u svojoj blagdanskoj poruci.

Dodavši da s vjernicima želi podijeliti simboličku poruku Uskrsa kao pobjede života nad smrću, dodao je da će ljudi nakon pobjede nad koronavirusom prestati misliti na ono što su pretrpjeli, ali ne i na "Božji blagoslov koji nam je dao mudrost donošenja pravih odluka" i snagu u sučeljavaju s posljedicama epidemije.

"Svaka kriza je dobra ako iz nje izvučemo pouke i spoznaju zašto smo se našli u tom iskušenju, kao narod, kao Europljani i kao čovječanstvo", poručio je predsjednik slovenske vlade.

Dodao je da mu je ovih dana jedan od liječnika uključenih u borbu s koronavirusom rekao da sada mole Boga i oni teško oboljeli koji nisu religiozni, te da se čini kako koronavirus stavlja na kušnju našu vjeru i nadu u budućnost.

Slovenski biskupi u nedjelju su uskrsne mise održali u praznim crkvama, bez nazočnosti vjernika. Prijenos mise iz prvostolnice u Mariboru prenosila je nacionalna televizija, a vjernicima je Uskrs čestitao ljubljanski nadbiskup i mitropolit Stanislav Zore, također putem obraćanja na nacionalnoj televiziji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 07:30