NASUKAO SE NA HRID

Jadrolinijin trajekt odsukan do pristaništa

Trpanj, 100810.Iskrcaj putnika sa trajekta Vladimir Nazor u luci u mjestu Trpanj na poluotoku Peljescu. Trajekt vozi iz Ploca.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubasic / CROPIX

ZADAR - Jadrolonijin trajekt "Vladimir Nazor", koji se bio nasukao na hrid Hripa ispred pristaništa na otoku Premudi, nešto prije ponoći vlastitim je pogonom i uz asistenciju Jadrolinijinog trajekta "Sis" na siguran način odsukan i privezan u pristaništu Krijal na Premudi, objavila je Jadrolinija.

Sva vozila na trajektu sigurno su i bez oštećenja prebačena na brod "Sis" koji će ih prevesti u luku Zadar, gdje će ih preuzeti vlasnici.

Prilikom odsukavanja nije došlo do onečišćenja mora, a nakon pregleda lučke kapetanije, Hrvatskog registra brodova i inspekcije sigurnosti plovidbe, trajekt će biti poslan u remontno brodogradilište, priopćila je Jadrolinija.

Trajekt "Vladimir Nazor", na redovitoj liniji Mali Lošinj – Zadar, nasukao se u petak navečer na hrid Hripa ispred pristaništa na otoku Premuda. Na brodu je u trenutku nasukavanja bilo 25 putnika, 13 članova posade, dva kamiona, tri osobna vozila i jedno motorno vozilo. Nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen, a jedno je vozilo oštećeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 15:34