OBJAVLJENE SNIMKE

Jackie Kennedy: Ubojstvo mog JFK-a isplanirao je njegov nasljednik Lyndon Johnson!

WASHINGTON - Jackie Kennedy vjerovala je da je atentat na njezina supruga Johna F. Kennedyja organizirao tadašnji potpredsjednik SAD-a Lyndon B. Johnson, piše britanski Daily Mail. Bivša američka prva dama, koja se poslije udala za grčkog milijardera Aristotela Onassisa, bila je uvjerena da su iza urote za uklanjanje JFK-a stajali Johnson i skupina tajkuna iz Teksasa. Smatrala je da je ubojica Lee Oswald dio šire skupine koja je isplanirala predsjednikovo ubojstvo.

Eksplozivan materijal

Tajna ispovijest Jackie O. dosad je ležala u sefu knjižnice Kennedy u Bostonu, no uskoro će ugledati svjetlo dana na američkoj televiziji ABC, piše Daily Mail. Materijal je navodno “eksplozivan”. Uz to što otkriva da je sumnjala u Johnsona kao mogućeg naručitelja Kennedyjeva ubojstva, Jackie je u razgovoru otkrila svoju sumnju da ju je suprug varao sa 19-godišnjom pripravnicom iz Bijele kuće. Jackie je navodno pronašla njezine gaćice u predsjedničkoj spavaćoj sobi. Razgovor s Kennedyjevom udovicom u mjesecima nakon atentata 22. studenoga 1963. snimio je vodeći američki povjesničar Arthur Schlesinger mlađi. Snimka navodno otkriva da je i ona sama imala afere, među ostalim s holivodskom zvijezdom Williamom Holdenom i osnivačem Fiata Giannijem Agnellijem.

Povjesničar Edward Klein, autor nekoliko knjiga o obitelji, tvrdio je da se Jackie ljubavnim avanturama osvećivala Johnu za njegovu nevjeru.

Zabrana objave

- Željela mu je vratiti istom mjerom - tvrdi Klein. John F. i Jackie su u tjednima prije njegova ubojstva navodno razgovarali o svom odnosu i odlučili da će imati još djece. Jackie je zabranila objavljivanje tih snimki sve dok ne prođe 50 godina od njene smrti. Prema nekim izvorima, to je odlučila jer se bojala da bi njena obitelj mogla postati metom osvete. U američkom narodu obožavana ikona stila umrla je prije 17 godina od raka. Njena kći Caroline pristala je da se snimke ipak objave prije isteka roka na televiziji ABC. U kuloarima se priča da je 53-godišnja Caroline pristala na objavu u zamjenu za stopiranje serije te televizije o klanu Kennedy koja je izrazito kritički ocrtala obitelj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 15:14