CHARLES MICHEL

‘Ja sam osobno za to da se Ukrajini dostave tenkovi. Nastavljamo ih podupirati koliko god bude trebalo‘

Velika Britanija je najavila da će poslati svoje tenkove Challenger 2, a to otvara put da i Njemačka pošalje svoje Leoparde

Charles Michel

 Henrik Montgomery/Afp

Predsjednik Europskog vijeća Charles Michel zauzeo se u srijedu da se dostave tenkovi i više opreme Ukrajini kako bi još snažnija pružala otpor ruskom agresoru.

“Mi u Europskoj uniji nastavljamo podupirati Ukrajinu koliko god bude trebalo. Sada je vrijeme za više opreme i ja sam osobno za to da im se dostave tenkovi”, rekao je Michel u govoru na plenarnoj sjednici Europskog parlamenta.

U posljednje vrijeme jača pritisak da se Ukrajini dostave zapadni tenkovi. Velika Britanija je najavila da će poslati svoje tenkove Challenger 2, a to otvara put da i Njemačka pošalje svoje Leoparde.

Njemački kancelar Olaf Scohlz protivio se da jedino Njemačka šalje tenkove i sada nakon britanske odluke ta je prepreka uklonjena.

Liberalni zastupnik iz Belgije Guy Verhofstadt objavio je da je 112 zastupnika Europskog parlamenta zatražilo promjenu strategiji i slanje tenkova i projektila dugog dometa Ukrajini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:34