IZREČENA KAZNA

Izvukli dječaka iz pedofilske jazbine nakon 52 dana, monstrum u šoku: ‘Pa nisam ga ubio‘

Rekao je da će se žaliti na kaznu jer ‘nikoga nije ubio niti ga učinio invalidom‘ te se požalio da će biti zatvoren s ubojicama

Dmitry Kopylov

 Social Media/Willwest News/Profimedia/Social Media/Willwest News/Profimedia

Pedofil Dmitrij Kopilov (28) iz Rusije osuđen je na 19 godina i 11 mjeseci zatvora zbog otmice sedmogodišnjeg dječaka kojeg je držao kao taoca u podrumu puna 52 dana. Kopilov je poslan u strogi zatvor u Rusiji, a sudac je odredio da osuđenik mora biti podvrgnut psihijatrijskom liječenju dok služi dugogodišnju kaznu.

Nastrani mladić osuđen je za 62 odvojena zločina protiv ovog djeteta i još jedne ranije žrtve koja nije držana kao talac. U optužnici se navodi kako su njegovi zločini uključivali ‘izvršenje sodomije i drugih seksualnih radnji nad dječakom‘ te izradu i distribuciju dječje pornografije.

image

Dmitry Kopylov (28) osuđen je na 19 godina i 11 mjeseci zatvora

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Kopilov je sedmogodišnjaka oteo krajem rujna 2020. dok je izlazio iz školskog autobusa, a nakon dječakovog nestanka pokrenuta je velika potraga u kojoj su sudjelovali policija, vojska i volonteri, no nisu ga uspjeli locirati.

Policija je na temelju obavještajnih podataka sa Zapada dobila dojavu od Interpola o tragu koji je vodio do otmičareve jazbine nekih 20 kilometara od njegovog doma u selu Gorki, u Vladimirskoj oblasti.

image

Podrum u kojem je Dmitrij Kopilov držao otetog dječaka

Social Media/Willwest News/Profimedia/Social Media/Willwest News/Profimedia

Kopilov je uhvaćen u zamku nakon što se navodno hvalio da je zatočio dječaka u razgovorima s ostalim pedofilima na dark webu.

Ruske specijalne snage prorezale su čelična vrata i razbile prozor kako bi ušle u hladan podrum niskog stropa s golim zidovima, posebno izgrađen za držanje otetog djeteta.

Sablasni podzemni bunker s krevetom u zatvorskom stilu i grijačem bio je zvučno izoliran ispod Kopilovljeve kuće u Makariki koja je oko 460 kilometara udaljena od Moskve.

Vrata su vodila na još nižu razinu, dok je pedofil živio na katu. Kada su do zuba naoružani policajci upali u kuću, osumnjičeni je sjedio s dječakom na sofi.

image

Sedmogodišnjak s policajcem

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Snimka uhićenja prikazuje sumorni podrum u kojem je dječak držan i seksualno zlostavljan, a na videu se vidi kako Kopilova drže pripadnici specijalaca.

Dok je još bio u paklenoj jazbini, dječak - u rukama ruskog policajca u civilu - čuje se kako kori policajce jer su razbili prozor kad su provalili. Dječak ‘ispranog mozga‘ ‘smijao se od radosti‘ kada su policajci ušli, ali je kasnije zaplakao, pišu mediji.

Dijete je spašeno i spojeno s roditeljima u studenom 2020.

Kopilov je na sudu rekao da osjeća ‘kajanje‘ zbog svojih zločina.

‘Želio bih se ispričati svojim žrtvama. Nisam se ponašao kao čovjek, ali jednostavno nisam imao drugog izbora‘, kazao je.

Rekao je da će se žaliti na kaznu jer ‘nikoga nije ubio niti ga učinio invalidom‘ te se požalio da će biti zatvoren s ubojicama.

Upitan zašto se osjećao prisiljenim da otme dječaka, pedofil je rekao: ‘Nisam više mogao izdržati…. Predugo sam želio dijete.‘

image

Žrtva Dmitrija Kopilova

Ntv/Willwest News/Profimedia/Ntv/Willwest News/Profimedia

Informatičar Kopilov kupio je kuću koju je preuredio kako bi u njoj izgradio podzemni bunker.

Pukovnica Irina Volk iz ruskog ministarstva unutarnjih poslova rekla je da je dojavu o dječaku dobila ‘od stranih kolega preko Interpola‘.

Gdje se dječak nalazi postalo je jasno iz ‘objava u sjenovitom segmentu interneta‘, rekla je.

Vjeruje se da su američki stručnjaci bili presudni u utvrđivanju identiteta navodnog pedofila uz pomoć agencija iz drugih zemalja.

‘Mladić se vratio tamo gdje pripada – svojoj obitelji – zahvaljujući posvećenim službenicima specijalistima i brzoj akciji vlasti diljem svijeta‘, kazao je glavni tajnik Interpola Jürgen Stock pa upozorio:

‘Iako smo istinski oduševljeni što ova priča ima siguran kraj, mnoga djeca još uvijek čekaju spas.‘

image

Dmitry Kopylov (28) osuđen je na 19 godina i 11 mjeseci zatvora zbog otmice i seksualnog zlostavljanja dječaka

Not Supplied/Willwest News/Profimedia/Not Supplied/Willwest News/Profimedia

Dječakov otac Aleksandar (49) rekao je kako je dječak bio jako sretan kada je vidio svoju majku.

‘Preplavljeni smo osjećajima… To je eksplozija emocija i olakšanja što je sve gotovo. Napokon je pronađen‘, kazao je kratko.

Dijete sada dobiva ‘jaku psihološku pomoć‘, doznaje se.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 21:07