UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Izvodila je vratolomije sa suprugom, podigli su se na trapez, a onda je uslijedio horor! Nije je uspio uhvatiti...

Par je često nastupao bez sigurnosnih pojaseva - jednostavno su se ‘oslanjali na partnerovu snagu kako bi preživjeli‘

Pad s trapeza

Kineska akrobatkinja, kojoj je zasad poznato samo prezime - Sun - preminula je nakon pada s trapeza tijekom subotnjeg nastupa u gradu Suzhouu u kineskoj središnjoj pokrajini Anhui.

Uznemirujuća snimka tragedije proširila se internetom, a na njoj se vidi kako gimnastičarka s velike visine pada na tvrdu pozornicu. Točku je, prenosi BBC, izvodila s akrobatskim partnerom koji joj je ujedno bio i suprug, a Sun je stradala nakon što je on nije uspio uhvatiti nogama tijekom vratolomije.

Upozorenje: Uznemirujući video

Nesretna žena odmah je prevezena u bolnicu, no liječnici je nisu uspjeli spasiti. Akrobatkinja je iza sebe ostavila dvoje djece.

Istraga o incidentu je u tijeku, rekli su dužnosnici.

Prema pisanju portala The Paper, gospođa Sun i njezin suprug, prezimena Zhang, radili su zajedno godinama i često su nastupali bez sigurnosnih pojaseva kako bi "što bolje izgledali tijekom akrobacije" - jednostavno su se "oslanjali na partnerovu snagu kako bi preživjeli".

Snimka tragedije užasnula je ljude u Kini. Mnogi korisnici društvenih mreža složili su se kako su takve akrobatske točke visoko rizične, a izrazili su i veliku zabrinutost zbog slabih sigurnosnih mjera u toj industriji.

Na društvenoj mreži Weibo neki su komentirali kako su vidjeli da se slični performansi u zemlji često izvode bez zaštitne prostirke ili mreže te pozivaju na bolju regulativu u industriji.

Lokalni Odjel za kulturu i turizam izvijestio je kako "dotična izvođačka skupina nije dobila valjano odobrenje za izvođenje čina zbog čega će se prema njima postupiti u skladu s propisima". Dodaju i kako je odluka o nekorištenju sigurnosnih pojaseva proizašla iz rada u "visoko konkurentnoj industriji", gdje se "znatno više novca zarađuje obavljajući riskantnije radnje".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 22:07