IMAO JE 47 GODINA

IZNENADA UMRO MOĆNI BIZNISMEN Bio je na odmoru u društvu svoje velike ljubavi, najjače žene Facebooka...

'Bit će teško zamisliti svijet bez njega', samo je jedna od tužnih rečenica u njegovo sjećanje
Dave Goldberg i Sheryl Sandberg
 Facebook

Američka Silicijska dolina i čitav tehnološki sektor uzdrmala je vijest o iznenadnoj smrti Davea Goldberga, direktora SurveyMonkeyja i supruga glavne operativne direktorice Facebooka Sheryl Sandberg. Goldberg je imao 47 godina, a preminuo je u petak navečer, no zasad nije objavljen uzrok smrti.

Mark Zuckerberg, koji je bio Goldbergov prijatelj, otkrio je da je smrt nastupila dok su Dave i Sheryl bili na zajedničkom odmoru izvan SAD-a. Prvi je o Daveovoj smrti progovorio njegov brat Robert kroz status na Facebooku, koji je sve njegove znance pozvao da na njegov profil stave nešto u znak sjećanja na njega. Dosad se odazvalo više stotina ljudi.

'On je lider i osoba s kojom uspoređujem sve ostale. (...) Bit će teško zamisliti svijet bez njega', kazala je Karin Gilford, jedna od direktorica Disneyjeve televizijske poslovne jedinice, koja je s Goldbergom zajedno radila u Yahoou.

Nakon Yahooa, Goldberg je prešao u SurveyMonkey, malu kompaniju s tek 14 zaposlenih koju je od 2009. do danas pretvorio u globalni gigant za internetske ankete. Prema posljednjim procjenama, krajem prošle godine tvrtka je vrijedila oko dvije milijarde dolara, a imala je oko 500 zaposlenih.

Goldberg je odrastao u Minneapolisu, a diplomirao je povijest i javnu upravu na Harvardu 1989. godine. Za Yahoo je počeo raditi 2001. godine, nakon što je taj internetski gigant kupio njegov digitalni glazbeni časopis Launch, koji je prerastao u Yahoo Music. U to je vrijeme upoznao Sheryl, s kojom je ubrzo prohodao, a koja je tada radila u Googleovom odjelu prodaje.

Mnogi su ih smatrali jednim od najmoćnijih parova u svijetu tehnologije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:53