TUŽAN KRAJ TINEJDŽERKE (15)

Izgladnila se do smrti jer su joj zlobnici u školi govorili da je predebela

 Facebook

Novopečena srednjoškolka Lacey Smarr iz teksaškog Longviewa 1. veljače proslavila je 15. rođendan te idućeg dana umrla od srčanog udara nakon što je svoje tijelo u potpunosti iscrpila izgladnjivanjem.

Njezini problemi počeli su samo nekoliko mjeseci ranije kada su je prijatelji iz škole počeli zadirkivati zbog oblina.

- Govorili su joj da joj stražnjica izgleda veliko u kratkim hlačicama. To je pogađalo Lacey i sve je uzimala za ozbiljno - ispričala je njezina majka Candy Miller za News Journal.

Candy tvrdi kako su prijateljice voljele Lacey i kako joj nisu željele ništa loše, no da je njezina kći postala fokusirana na svoju kilažu.

Prvo se koncentrirala na zdravu hranu i tjelovježbu, no uskoro je njezina obitelj primijetila da se Lacey ponaša neobično.

Kad god bi išla u kupaonicu, zaključala bi se i pustila vodu da teče.

- Govorila bi da se zaključava zbog mlađeg brata i da pušta vodu kako bi se lakše pomokrila. Povjerovala sam joj - govori majka. No, nakon što je njezina kći počela mršavjeti, zabrinula se.

U jednom trenutku Lacey je završila u bolnici nakon što se onesvijestila i lupila glavom. Tada su primijetili da Lacey povraća sve što pojede, no dijagnosticirali su joj čir na želucu i pripisali lijekove.

Poslali su je psihijatru, no o poremećaju u prehrani nisu ništa komentirali.

- Nakon njezine smrti, prvo sam krivila sebe, no ona je i doktore zavarala - priča Candy Miller.

Sa 57 kilograma, Lacey je spala na samo 40. Na dan kada je umrla, vratila se iz škole i požalila da se ne osjeća dobro. Njezin očuh našao ju je u nesvijesti, pokušao je oživjeti i pozvao hitnu, no nije joj bilo pomoći.

Na svoj rođendan pojela je sedam obroka, no majka sada vjeruje da je sve kasnije povratila.

- Bila je vrlo pametna djevojka. Znala je dobro kako sve sakriti - govori Candy koja je u spomen na svoju kći osnovala zakladu Lacey koja promiče svijest o anoreksiji, bulimiji i drugim poremećajima u prehrani te nudi pomoć obiteljima u problemima.

- Ako spasim samo jednu obitelj od ove boli koju mi proživljavamo, onda moja kći nije umrla uzalud - zaključila je Miller.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 09:04