‘VRHUNSKA KVALITETA‘

Iz Lesota u Sjevernu Makedoniju stiže najveća pošiljka medicinske marihuane ikad, čak 8.5 tona

Ugovor je sklopila tvrtka Higlands Investments koja upravlja jednom od najvećih plantaža marihuane na otvorenom u Africi
Ilustracija/medicinska marihuana
 Valery Ambartsumian/Alamy/Alamy/Profimedia

Iz afričke enklava-države Lesoto u Sjevernu Makedoniju uskoro bi trebala doći rekordna količina medicinske marihuane. Kako navode, radi se o čak 8.5 tona kanabisa, što je najveća ikad zabilježena pojedinačna pošiljka medicinske marihuane na svijetu.

Ugovor je sklopila tvrtka Higlands Investments koja upravlja jednom od najvećih plantaža marihuane na otvorenom u Africi.

Tvrtka je nedavno izvršila pripajanje Canopy Growth korporacije sa vodećom CBD grupom te se čini da žele postati vodeći dobavljači marihuane za Europu.

- Bila je ovo naša četvrta i dosad najuspješnija žetva. U Sjevernu Makedoniju šaljemo četiri kontejnera dimenzija četrdeset stopa koji će biti ispunjeni vakumiranom medicinskom marihuanom vrhunske kvalitete - rekao je jedan od čelnika Higlands Investmenta Mark Corbett, prenosi Yahoo Finance.

- Imamo sreću što možemo biti kompetitivni zbog niskih troškova po četvornom metru, a to nas uz naš ISO 22000 certifikat čini vrlo poželjnim partnerom na tržištu medicinskog kanabisa u Europi - dodao je.

Upotreba marihuane u medicinske svrhe postala je legalna u Sjevernoj Makedoniji 2016., u mandatu Nikole Gruevskog. Ostaje nejasno što će im tolika količina, s obzirom na to da se radi o zemlji od nešto više od dva milijuna stanovnika. Za pretpostaviti je da će Makedonija preprodavati ili praviti preparate na bazi medicinske marihuane, što je trenutno vrlo unosan posao.

Povodom rekordne pošiljke portal Cannabiz Africa je napravio video intervju s Markom Corbettom koji nadzire provedbu posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 06:21