NOVA IDEJA

Italija uvodi covid-free vlakove: ‘Bit će to jedinstvena prilika za turiste, startamo od travnja‘

Prva ruta test faze bit će od Rima do Milana, a potom će uvesti covid-free vlakove za turističke destinacije i tijekom ljeta
 Robert Lancaster/Alamy/Alamy/Profimedia

Ususret trećem valu koronavirusa talijanske željeznice objavile su novu ideju o vlakovima slobodnim od covida koji bi trebali ovog ljeta voziti do glavnih talijanskih turističkih destinacija.

Ravnatelj Talijanske državne željeznice kazao je kako će se i putnici i osoblje morati testirati na koronavirus prije nego li se ukrcaju. Iz tog razloga putnici će na stanicu morati doći sat vremena prije polaska vlaka, prenosi CNN.

- S covid-free vlakovima krenut ćemo početkom travnja. Prva ruta test faze bit će od Rima do Milana, a potom ćemo isto uvesti za turističke destinacije tijekom ljeta. Bit će to jedinstvena prilika koja će dopustiti putnicima da posjete destinacije poput Venecije ili Firenze - kazao je Gianfranco Battisti i dodao kako na ideji rade zajedno s Crvenim križem i talijanskim stožerom civilne zaštite.

Detalji još nisu poznati, no očekuje se kako će prve karte za brze vlakove biti uskoro u prodaji.

Trenutno talijanske željeznice posluju s 50 posto kapaciteta. Putnici u njima moraju nositi maske i držati distancu.

O covid-free vlakovima Battisti se oglasio prilikom prezentacije 'sanitarnih vlakova' - mobilne bolnice s osam vagona koja bi trebali prevoziti pacijente između regija, s obzirom na to da su neke talijanske bolnice znatno opterećenije od drugih.

Voditelj talijanskog infektološkog zavoda Giovanni Rezza kazao je kako će Italiji trebati sedam do 15 mjeseci da se vrati 'u normalu', ako uspiju ubrzati postupak cijepljenja u državi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 05:38