‘IZVANREDNA SITUACIJA‘

Italija ponudila prihvaćanje covid pacijenata iz Njemačke kojima je potrebna intenzivna njega

Potpredsjednica regionalne vlade Lombardije rekla je da su njemačke bolnice u izvanrednoj situaciji

Jedinica intenzivne njege u bolnici u Freisingu

 Christof STACHE/AFP

Sjeverna talijanska regija Lombardija ponudila je prihvaćanje pacijenata oboljelih od covida iz Njemačke kojima je potrebna intenzivna njega, objavila je u petak potpredsjednica regionalne vlade Letizia Moratti.

Na svom Facebook profilu napisala je da su njemačke bolnice u izvanrednoj situaciji te da jedinicama intenzivne njege prijeti kolaps.

Osvrnula se i na pomoć Njemačke Italiji u proljeće 2020. godine, „Smatram primjerenim i našom dužnošću ponuditi Njemačkoj primanje pacijenata u naše bolnice, pružanje smještaja i intenzivnu njegu,“ rekla je Moratti.

Također je već i naložila općoj upravi za socijalnu skrb u regiji da poduzmu mjere u tom pogledu.

Nacionalna agencija za medicinske usluge u regijama prenosi da je u Lombardiji samo četiri posto kreveta na intenzivnoj njezi bilo zauzeto u petak.

Što se tiče nacionalne razine, šest posto jedinica intenzivne njege je bilo popunjeno. Prošli tjedan pokrajina Južni Tirol primila je dva pacijenta iz Freisinga u Bavarskoj.

Tijekom prvog vala koronavirusa, jedinice intenzivne njege u sjevernoj Italiji, posebno u gradu Bergamu u regiji Lombardiji, bile su krajnje preopterećene.

Fotografije mrtvih pacijenata koje vojnim vozilima odvoze iz grada proširile su se po cijelom svijetu. U to vrijeme, Njemačka je na intenzivnu njegu primila 44 talijanska pacijenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:32