KAOTIČNI IZBORI

Ispred poznate beogradske pizzerije letjele šake i uvrede, sve je snimljeno: A onda su se javili srpski tabloidi...

ZLF je na X-u video snimku na kojoj se može vidjeti kako srpski poslovanjak Miodrag Sovtić gura supredsjednika ZLF-a Radomira Lazovića

Miodrag Sovtić gura Radomira Lazovića (prva i druga slika); Miodrag Sovtić udara građanina (treća i četvrta)

 ZLF/X

Do fizičkog i verbalnog napada te naguravanja došlo je u nedjelju u blizini križanja Ulice Cara Dušana i Jevrejske u Beogradu, javljaju Nova.rs i Nedeljnik.rs.

Podsjetimo, u nedjelju se u Beogradu i još 66 gradova i općina te 23 gradske općine odvijaju lokalni izbori. Lokalni izbori u Beogradu slijede nakon što vladajuća Srpska napredna stranka nije uspjela formirati odborničku većinu u gradskoj skupštini poslije izbora 17. prosinca prošle godine, za koje oporba tvrdi da su pokradeni izbornim inženjeringom, migracijom birača i nizom zlouporaba, koje su konstatirali i međunarodni promatrači.

Pristaše Zeleno-lijevog fronta (ZLF) pojavili su se ispred Pizzerije Caesar u Ulici Cara Dušana nakon što je prijavljeno da se u njoj nalazi pozivni centar Srpske narodne stranke (SNS). Nedeljnik piše da se pretpostavlja da su se u Caesaru nalazili članovi SNS-a koji su u svom posjedu imali krivotvorene popise birača.

Pristaše ZLF-a pokušali su zabilježiti događanja u Caesaru, međutim tada je došlo naguravanja te verbalnih i fizičkih napada. ZLF tvrdi da su napadnute njegove aktivistice te supredsjednik stranke Radomir Lazović.

Nedeljnik piše da je do meteža i okršaja došlo jer je jedna žena s papirima u rukama pokušala izaći iz pizzerije.

Policija je stigla na lice mjesta. N1 Televizija piše da su na lice mjesta došla tri policijska automobila te jedan kombi.

ZLF je na društvenoj mreži X objavio video snimku u trajanju od 90 sekundi na kojoj se može vidjeti kako srpski poslovanjak Miodrag Sovtić, suprug srpske glumice Anice Dobre, gura Lazovića.

Sovtić je Lazovića i druge okupljene verbalno vrijeđao. "Šta ja živim? Da je*em takve pe*ere kao što si ti. E za to ja živim. Ja sam rođeni Dorćolac. Ja držim Dorćol", rekao je Sovtić Lazoviću. "Ma vi ćete ku*ac doći na vlast. Ma takve sam ja je*ao u zatvoru. Nemoj da mi dirate lokal", dodao je Sovtić.

Na snimci se može vidjeti da su u blizini Sovtićeve pizzerije letjele šake kada je netko pokušao ući u zgradu na kućnom broju 5 u Ulici Cara Dušana.

Nova.rs piše da su se incidenti ispred Pizzerije Caesar počeli događati oko 14:30 sati.

ZLF tvrdi da su osobe koje su snimile dok su izlazile iz Caesara navodno radile u pozivnom centru koji je navodno uspostavljen u pizzeriji.

Kandidatkinja na izborima Aleksandra Gazikalović rekla je da su ona i njezina prijateljica Katarina došle pizzerije jer im je dojavljeno da se u njoj nalaze krivotvoreni popisi birača. Rekle su da uočile da se ljudi nalaze u Caesaru, ali da on ne radi. Pokušale su zatim snimiti situaciju u pizzeriji, ali su osobe koje su se nalazile u njoj pokrile njezine prozore. Gazikalović tvrdi da je nakon toga muškarac izašao iz pizzerije te nasrnuo na Breško, a da je nju u glavu udarila žena s maskom.

Ljubica Rančić tvrdi da je vidjela krivotvorene popise birača, da ju je Sovtić zgrabio za ruku te da policija na to nije reagirala.

No onda su se oglasili srpski tabloidi s potpuno drugačijom interpretacijom cijelog događaja. Naime, portal Alo! tvrdi da nije istina da je Sovtić "tukao okupljene građane" već da je Lazović nasrnuo na njega te je ovaj samo branio svoju imovinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 16:04