BLISKI ISTOK

Iran optužio Izrael da stoji iza svjetske trgovine drogom: 'Žele uništiti čovječanstvo i steći svjetsku dominaciju'

Iranski režim svake godine pogubi više stotina krijumčara droge
 President.ir

TEHERAN - Prvi potpredsjednik iranske vlade Mohamad Reza Rahimi optužio je vjersko učenje Talmuda , svete knjige judaizma, da stoji iza krijumčarenja i preprodaje droge u svijetu. Posljednji je to u nizu napada iranskog režima na Izrael, za kojeg tvrdi da drogu koristi kako bi oslabio druge države i sebi osigurao svjetsku dominaciju, a sve uz pomoć Talmuda koji dopušta "bogaćenje i na legalan i na ilegalan način".

- Takvo učenje Talmuda [Židovima] dopušta uništenje čovječanstva, izjavio je Rahimi u utorak na međunarodnoj konferenciji o krijumčarenju droge u Teheranu. Na konferenciji su sudjelovali brojni strani diplomati, a Rahimijeve je izjave prenijela i službena stranica predsjedništva.

- Glavni krivac za svjetsku trgovinu drogom je cionistički režim, optužio je Rahimi.

Iako iranski vođe otvoreno zagovaraju politiku uništenja Izraela, sam judaizam vrlo rijetko napadaju u javnosti. S druge strane, Teheran je izraelsku tajnu službu Mossad već javno optužio da potiče konzumaciju droge u Iranu kako bi oslabila tamošnji islamski režim.

Iran je jedna od točaka kojom prolazi droga iz Afganistana na putu prema zapadnim zemljama. SAD je optužio elitne Čuvare revolucije , koji služe kao pretorijanska garda islamskom režimu Irana, da sudjeluju u toj trgovini drogom, iako Iran još od revolucije 1979. vodi žestoki rat protiv preprodavača i korisnika i svake godine pogubi više stotina krijumčara.

U posljednjih tridesetak godina više od 4.000 policajaca i vojnika poginulo je u iranskoj borbi protiv droge, koju UN redovito pozdravlja i ističe kao primjer. Procjenjuje se da oko 2 milijuna Iranaca konzumira drogu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. srpanj 2024 11:41