KRITIZIRAO KOMPANIJU

Investitor u utrci za mjesta u upravi McDonalds‘a zagovara bolje uvjete za životinje

Nedavno je kritizirao kompaniju, upozoravajući da dobavljači u njezinom lancu nabave svinje prije prasenja i dalje smještaju u kaveze

Carl Icahn

 Neilson Barnard/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP

Američki investitor Carl Icahn ušao je u utrku za dva mjesta u upravnom odboru lanca restorana brze hrane McDonald's kampanjom u kojoj traži bolje uvjete za životinje u lancu nabave.

Icahn ima 200 dionica McDonald'sa, a nedavno je kritizirao kompaniju, upozoravajući da dobavljači u njezinom lancu nabave svinje prije prasenja i dalje smještaju u kaveze, što životinjama nanosi nepotrebnu patnju.

McDonald's je u priopćenju potvrdio dva Icahnova kandidata za mjesta u upravi i naglasio da će do 2024. svinjetinu u SAD-u nabavljati od dobavljača koji skotne životinje ne drže u kavezima. Time su pomaknuli rok za dvije godine.

Naglasili su i da je promjenu dobavljačke politike već predložio njihov dioničar Humane Society US, potvrdivši ipak da Icahn inzistira na novim obvezama i da traži da svi dobavljači prestanu koristiti kaveze, uz konkretne vremenske okvire.

Upozorili su ujedno da trenutna ponuda svinjskog mesa u SAD-u onemogućuje preuzimanje takve obaveze koja bi, kako kažu, omela i njihova nastojanja da potrošačima nude kvalitetne proizvode po pristupačnim cijenama.

Ističu da u SAD-u nabavljaju samo oko jedan posto svinjetine i da nisu vlasnici svibnja, ne proizvode i ne pakiraju svinjetinu u SAD-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. kolovoz 2022 20:20