MEĐUNARODNI APEL

Interpol traži pomoć za identifikaciju tijela dječaka: Pronađen je umotan u foliju u Dunavu

Posmrtni ostaci djeteta otkriveni su u blizini Grosmehringa u Bavarskoj 19. svibnja prošle godine
 Interpol

Interpol je izdao međunarodni apel za identifikaciju tijela dječaka pronađenog vezanog za kamen i umotanog u foliju u rijeci Dunav u Njemačkoj, piše Sky News.

Posmrtni ostaci djeteta otkriveni su u blizini Grosmehringa u Bavarskoj 19. svibnja prošle godine, ali nije poznato koliko su dugo bili u vodi.

Istražitelji vjeruju da je imao između pet i šest godina i da je vjerojatno proveo neko vrijeme izvan Njemačke.

Njemačke vlasti su zatražile od Interpola da proslijedi takozvanu crnu obavijest, uključujući slike rekonstrukcije lica, za 185 zemalja članica organizacije.

Dječak je bio visok oko 110 cm i težak oko 15 kg, smeđe kose i nulte krvne grupe.

Jürgen Stock, generalni direktor Interpola, rekao je: - Kroz ovu crnu obavijest, Interpol poziva globalnu zajednicu na provođenje zakona da unakrsno provjeri baze podataka i konzultira otvorene ili neriješene slučajeve.

Netko negdje zna nešto o ovom dječaku, pa je podjednako važno da se određeni detalji objave javno. Bilo da je žrtva trgovine ljudima, otmice ili nasilja, posvećeni smo mobilizaciji svih Interpolovih policijskih snaga da ga identificiramo i pomognemo istražiteljima da rasvijetle njegovu smrt.

Njemačka policija također želi saslušati svakoga tko se sjeća nestalog djeteta koje odgovara opisu dječaka pronađenog u rijeci, a čiji bi nestanak mogao biti povezan sa slučajem.

Oni su spremni raditi s Interpolom kako bi pomogli rođacima koji vjeruju da bi dječak mogao biti član njihove biološke obitelji, da dobiju DNK usporedbu.

Inače, crna obavijest je izdana u okviru programa ‘Identificiraj me‘, koji je pokrenut u svibnju kako bi pomogao policiji u Belgiji, Njemačkoj i Nizozemskoj da identificira 22 žene i djevojčice za koje vjeruju da su ubijene, piše Sky News.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 21:05