ĐAK PONAVLJAČ

Informacija koja se dugo krila u RS: Dodik pao razred u srednjoj školi, kćerka pojasnila zbog čega

‘Te je godine bilo jako puno posla na imanju pa on nije uspio redovno ići u školu i ponavljao je razred‘, tvrdi Dodikova kćerka Gorica

Milorad Dodik

 Cropix/Cropix

Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik ponavljao je prvi razred srednje škole. Ova informacija se pojavila ovih dana u javnosti a potvrdila ju je i Dodikova kćerka Gorica, piše Klix.ba.

Informaciju je jučer najprije javno iznijela kandidatkinja za predsjednicu RS-a Jelena Trivić.

- Ova kampanja postaje sve zanimljivija. U javnosti se pojavila informacija da je svojevremeno Milorad Dodik pao na godinu u prvom razredu srednje škole. O tome je govorio i Nebojša Vukanović prije nekoliko dana. Dodik je pohađao Poljoprivrednu školu u Banjoj Luci, a navodno ga je na godinu oborio profesor Srpskohrvatskog jezika - navela je Trivić.

Dodala je da nije iznenađena time da je Dodik ponavljač.

- Ipak, čudi me to da je on pao na godinu iz predmeta Srpskohrvatski jezik. To iz razloga što je Dodik odličan poznavatelj hrvatskog jezika. Moguće da je imao problem sa riječima i pravopisom koje danas čine srpski jezik. Ovdje se nameće i pitanje kako je uopće Dodik sa završenom trogodišnjom srednjom školom mogao upisati fakultet. Kako smo proteklih dana vidjeli da se on bavi falsificiranjem dokumenata, ne bi me začudilo da je on prilikom upisa na fakultet falsificirao diplomu srednje škole - navela je.

Zaključila je da očekuje da se ‘ponavljač Dodik oglasi o svemu i javnosti pruži odgovor na pitanje da li je ponavljao prvi razred srednje škole‘ te da, što se nje tiče, umjesto njega može odgovoriti i Dodikova kćerka Gorica.

Ubrzo nakon toga na Twitteru se oglasila upravo Gorica Dodik, koja je potvrdila informaciju da je Dodik ponavljao razred.

- Milorad Dodik je odrastao na selu, radio i učio istovremeno, a kako je te godine bilo jako puno posla na imanju on nije uspio redovno ići u školu i ponavljao je razred. Milorad Dodik je upisao fakultet političkih znanosti u Beogradu tako što je polagao prijemni i završio ga u roku - napisala je Gorica Dodik na Twitteru.

image
Screenshot Twitter/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:47