PRISJEĆANJE NA 2004.

Indonezija: Potres jačine 7,3 stupnja pogodio zapadnu obalu Sumatre. Nema straha od tsunamija

Podsjetimo, 2004. godine potres jačine 9,1 stupanj, nedaleko od Aceha, izazvao je tsunami u kojem je poginulo 220 tisuća ljudi
 AFP

NOVO - Indonezija je ukinula upozorenje na tsunami u srijedu ujutro prema lokalnom vremenu umirivši tako stanovništvo koje je u strahu od ponavljanja strašne katastofe iz 2004. godine napustilo svoje domove i pobjeglo na viši teren.





Prema riječima svjedoka, potres nije uzrokovao veću materijalnu štetu u Banda Acehu, glavnom gradu pokrajine Aceh gdje je zabilježen.

_______________

JAKARTA - Vrlo snažan potres jačine 7,3 stupnjeva Richterove ljestvice pogodio je srijedu područje zapadne obale indonezijskog otoka Sumatre. Izdano je upozorenje opasnosti od pojave tsunamija.

Potres, koji je žarište imao na dubini od 29 kilometara, pogodio je Sumatru u 2,37 sati ujutro po lokalnom vremenu (20,37 sati prema CET-u). Epicentar mu je bio oko 260 kilometara jugozapadno od Banda Aceha.

Dužnosnici indonezijske meteorološke službe izdali su upozorenje od tsunamija, no za sada nema izvještaja o žrtvama i materijalnoj šteti.

U Banda Acehu stanovnici navode kako je tlo podrhtavalo 30 sekundi, no nakon smirivanja stanja svi su se građani vratili u svoje domove.

Podsjetimo, 2004. godine potres jačine 9,1 stupanj, nedaleko od Aceha, izazvao je tsunami u kojem je poginulo 220 tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 21:11