POLICIJA IH UHITILA

IMUĆNA NJEMICA PODIGLA BUNT KEŠA ZA ODLAZAK U MIROVINU U HRVATSKU, OSTALA BEZ SVEGA Torbu s novcem oteo joj mladi par, sve su spiskali u Grčkoj

 Vlado Kos / CROPIX

U njemačkom gradu Fürstenfeldbrucku jedan par iskoristio je trenutak nepažnje kad je umirovljenica ostavila torbu bez nadzora u trgovini kućnim ljubimcima. U torbi je bilo 21.500 eura koje je žena prethodno podignula, a novac je bio namijenjen za odlazak u mirovinu u Hrvatsku, piše Fenix-magazin.

No, nadzorne kamere postavljene u blizini trgovine policiju su odvele do stana u Landsbergu gdje je par (22 i 20 godina) boravio.

Dvojac ipak nije odmah uhićen jer su lopovi bili na ljetovanju u Grčkoj, objavili su njemački mediji.

No, njihov luksuzni odmor naprasno je završio kad su sletjeli u zračnu luku München, gdje su ih čekali istražitelji, prenosi Fenix-magazin.

Daljnja istraga policije pokazala je kako se par, odmah nakon krađe, opskrbio dizajnerskom odjećom, satovima, nakitom i parfemima. Istoga dana rezervirali su i odmor u Grčkoj. No ondje su očito saznali da im je policija na tragu pa su veliki dio ukradenoga novca potrošili “posve beznačajno”. Tijekom pretresa stana, istražitelji su ipak pronašli oko 6000 eura skrivenih - u električnim aparatima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 20:51