ŠUMSKE MANUFAKTURE

Ilegalne tvornice votke traže bespilotnim letjelicama

Autoritarni režim bjeloruskog predsjednika Aleksandra Lukašenka smišlja kako napuniti sve prazniju državnu blagajnu pa je našao neobičan način borbe s ilegalnom proizvodnjom votke – u pomoć policiji došle su špijunske bespilotne letjelice Busel-M, koje po gustim bjeloruskim borovim i brezovim šumama traže podzemne tvornice votke!

Letjelica uz pomoć toplinskih zraka traži "pogone za pečenje alkoholnih napitaka" te u realnom vremenu o svakom sumnjivom nalazu javlja dežurnom dispečeru koji odmah diže spremnu patrolu na terenu. Tako je nekoliko ljubitelja alkohola u šumama oko Minska iz sele Borki, Dorogunj i Jackovo, nastradalo zbog sofisticirane vojne tehnologije.

Andrej Ambražej, načelnik policije za borbu protiv ilegalne proizvodnje alkoholnih pića u glavnom gradu Minsku, kaže kako je ta pošast u Bjelorusiji usporediva s epidemijom, jer broj ilegalnih "šumskih manufaktura" raste matematičkom progresijom.

Naime, u Bjelorusiji se višegodišnjom zatvorskom kaznom kažnjava ilegalna proizvodnja votke, a kako su u zadnjih nekoliko godina cijene i porezi na alkohol porasli više puta, bjeloruski ljubitelji žestoke kapljice morali su se snaći na neke druge načine bez obzira na strogu policijsku potjeru te opasnost od zatvora i ogromnih novčanih kazni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. listopad 2024 16:40