REZULTATI ISTRAŽIVANJA

Hrvatski turistički djelatnici trljaju ruke - Česi će ove godine putovati i trošiti više nego ikad

Anketa je pokazala kako su upravo odmor i putovanja aktivnosti koje su Česima najviše nedostajale u vrijeme pandemije

Češki turisti ukrcavaju se na vlak za Hrvatsku u lipnju 2020.

 Boris Kovacev/Cropix

Dobre vijesti s nama jednog od omiljenih emitivnih tržišta - Česi ove godine planiraju i putovati i trošiti u inozemstvu više nego prijašnjih godina, a polovica njih koja je sudjelovala u istraživanju praške zračne luke Vaclav Havel kazala je da je za 2022. isplanirala budžet za putovanje u iznosu preko 1880 eura.

Dvije trećine sudionika ankete planira u inozemstvo putovati najmanje dva puta, a dvije petine od njih sve skupa 1556 ispitanika planira na odmoru provesti minimalno tri tjedna.

Anketa je pokazala kako su upravo odmor i putovanja aktivnosti koje su Česima najviše nedostajale u vrijeme pandemije, rast želje za putovanjem je konstantan mjerama usprkos, a raste i interes za putovanjima avionom što posebno veseli prašku zračnu luku.

"Rezultati studije prate naša optimistična predviđanja i planirane kapacitet od strane aviokompanija za ovu godinu. Računamo da će broj putnika koji će ove godine proći kroz zračnu luku Vaclav Havel biti dvostruko veći", kazao je predsjednik Upravnog vijeća zračne luke Jiří Pos.

Posebno veseli najava Čeha da ove godine planiraju više trošiti. Među ovima koji su se izjasnili da na međunarodna putovanja planiraju potrošiti preko 1880 eura je četvrtina njih koja si je osigurala budžet na razini 2500 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:49