ZVIJEZDA

HRVAT GLAVNA ATRAKCIJA U GARMISCH PARTENKIRCHENU Na velikom susretu motociklista svi su tražili savjet našeg kultnog motoavanturista Željana Rakele

 
 Davor Butorac

Najpoznatiji hrvatski motoavanturist, Splićanin Željan Rakela bio je glavna atrakcija i na ovogodišnjem susretu vlasnika i ljubitelja motocikala marke BMW koji se tradicionalno odvija u njemačkom Garmisch Partenkirchenu. Željan Rakela je na svojem BMW-u R 1200 GSA-u prevalio više od 350.000 kilometara, a malo je zemalja čije ceste i prašnjave puteve nije isprobao.

Davor Butorac

Smatraju ga glavnim ambasadorom BMW motocikala u južnoj Europi. Svojevrsno je zaštitno lice slovenske planetarno uspješne tvornice ispušnih sustava Akrapovič. Među milijunima poklonika životnog "motostila" od SAD-a, preko Europe, do Filipina hrvatski motociklist Rakela kultna je figura čija će knjiga "300.000 kilometara motoavanture", koja izlazi u listopadu ove godine, uskoro biti prevedena i na strane jezike.

Rakelini savjeti pri odabiru motocikala i opreme vrlo su cijenjeni u cijelome svijetu.

Davor Butorac

Proteklog vikenda održani su 17. "BMW Motorrad Days" na kojima se okupilo, prema lokalnim medijima, 50-ak tisuća motoentuzijasta, poglavito štovatelja marke BMW. Zahvaljujući izvrsnoj organizaciji, ali i poslovično kulturnim posjetiteljima ovog "motohappeninga", sve je prošlo u najboljem redu i u vrhunskoj atmosferi koju su dodatno podgrijavali stunt vozači atraktivnim nastupima, kao i promocije noviteta u ponudi BMW-ovih motocikala i oprema za vozila i vozače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 21:08