PRONAĐENE SNIMKE

Horor u mediteranskom raju; Tinejdžerku napili, silovali pa je nudili strancima: ‘Pridružite nam se!‘

Policija je već potvrdila da je na mobitelima osumnjičenih pronašla snimke navodnog višestrukog silovanja koje su sada u rukama istražnog suda

 Magaluf, ilustrativna fotografija

 Swns/Swns/Profimedia/Swns/swns/profimedia

Trojica muškaraca optuženi da su britansku tinejdžerku napili prije nego što su ju grupno silovali u hotelu u španjolskom Magalufu, navodno su pozvali strance u svoju sobu na ‘besplatan seks‘, piše Daily mail.

Ukupno osam muškaraca optuženo je za silovanje 18-godišnjakinje, a španjolska policija ističe da se njih osmorica nisu poznavali prije napada na djevojku koji se dogodio 14. kolovoza.

Jedan od muškaraca umiješanih u navodno silovanje žrtvu je poznavao iz viđenja, a odsjeo je u istom hotelu kao i ona.

On se udružio s još dvojicom osumnjičenika koji su vidjeli da je djevojka pijana u baru te ju odlučili kupiti joj još pića s namjerom da ju onesposobe. Trojac je navodno započeo zlostavljanje, a onda su pozvali strance iz hodnika da im se pridruže i uživaju u besplatnom seksu, pišu lokalni mediji.

Djevojka je pobjegla iz hotelske sobe oko 5 ujutro, a policiji je rekla da se probudila okružena mladim muškarcima koji su držali mobitele. Djevojku je oko 5 ujutro pronašao hotelski zaštitar dok je jecala na podu. On je nazvao policiju.

Od šest osumnjičenika, petorica su Francuzi i jedan Švicarac. Oni se nalaze u zatvoru u Palmi, dok su još dvojica osumnjičenika uhićeni u nedjelju u Francuskoj i čekaju izručenje. Oni su iz Španjolske odletjeli u Njemačku, a zatim su prešli granicu na putu za Strasbourg.

Španjolska Civilna garda zatražila je pomoć francuskih vlasti i izdala europske uhidbene naloge kako osumnjičenici ne bi uspjeli pobjeći.

Policajci su najprije identificirali troje osumnjičenih tako što su nazvali djevojčin mobitel koji je ukraden za vrijeme napada. Muškarcu koji se javio i dvojici njegovih prijatelja rečeno je da krenu prema hotelskoj recepciji ne znajući da će se susresti s policijom i žrtvom.

Djevojka je pokazala na muškarce: Anthonyja G. (20), Anthonyja A (20) i Khalila A. (18) te su oni brzo uhićeni.

Druga dvojica Francuza, Thomas E (23) i Romain C (26) navodno su uhićeni kasnije u hotelu zajedno sa Švicarcem Lucasom H. (20).

Uhićeni su nakon što je djevojka policiji opisala muškarce, a u hotelu su postavljeni razni uređaji za nadzor. Sva šestorica su zadržani pod sumnjom za silovanje te su zadržani u pritvoru na otoku Palmi.

Tijekom vikenda se pokazalo da je sudac koji je šestorki odbio jamčevinu i stavio ih u zatvor do kraja istrage, zaključio da je žrtva pretrpjela stvarno ponižavajuće postupanje te da su tvrdnje optuženika da je seks bio sporazuman potpuno besmislene.

Snimka s mobitela navodno pokazuje kako su se oni tijekom silovanja zabavljali i smijali.

Španjolske novine Ultima Hora objavile su da su osumnjičenici namjerno iskoristili pijanstvo žrtve kako bi je nagovorili da ju otprate u hotelsku sobu, a zatim su ju okružili i silovali unatoč njezinom očitom nedostatku svijesti i volje.

Djevojka se, nakon što je dala izjavu policiji i istražnom sucu, navodno vratila u Veliku Britaniju s prijateljicom s kojom je bila na odmoru.

Medicinska izvješća su potvrdila da je djevojka imala nekoliko modrica i tragova stiskanja na desnoj ruci, što sugerira da je bila čvrsto držana, a imala je i malu posjekotinu na gornjem dijelu prsa.

Policija je već potvrdila da je na mobitelima osumnjičenih pronašla snimke navodnog višestrukog silovanja koje su sada u rukama istražnog suda te bi mogle biti ključni dokaz.

BH Mallorca Resort, hotel u kojem se sve dogodilo, rekao je da u potpunosti surađuje s policijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 17:57