UŽASNA PRIČA

Horor u Mađarskoj: Hrvatica (31) rodila u vinogradu, ostavila bebu i pobjegla u Osijek. Dijete je preminulo

Helikopterom hitne pomoći beba je prevezena u bolnicu, no na veliku žalost, preminula je u petak

ilustrativna fotografija

 James Moy/Pa Images/Profimedia/James Moy/Pa Images/Profimedia

Mlada majka u skrovitom mađarskom vinogradu rodila je i ostavila tek rođeno dijete. Pobjegla je u Osijek i završila u bolnici gdje su liječnici shvatili što se zapravo dogodilo te digli sve na noge. Alarmirana je i mađarska policija koja je u rekordnom roku pronašla bebu kojoj je srce još kucalo. Da su stigli samo koju minutu ranije, napuštena beba bi preživjela, poručili su iz mađarske policije, a prenosi portal Start.

Evo što su napisali mađarski policajci: "Naš je posao ne samo fizički, nego nerijetko i psihički zahtjevan. Pogotovo kad uz svu tu našu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život. Žena (31) s hrvatskim državljanstvom, koja je dijete rodila u Mađarskoj i ostavila ga u vinogradu te pobjegla u Osijek, prekasno se pokajala i ispričala užasnu priču našim hrvatskim kolegama".

Helikopterom hitne pomoći beba je prevezena u bolnicu, no na veliku žalost, preminula je u petak.

Mađarska policija nije uspjela spasiti dijete koje je majka ostavila na brežuljku vinograda u Márfaiju, u mađarskoj Baranji koja graniči s našom istoimenom županijom.

Hrvatska policija u noći na 16. lipnja izvijestila je mađarske kolege da se u bolnici u Osijeku zbrinjava žena koja je prethodno poslijepodne vjerojatno rodila dijete u Mađarskoj, a potom ga je ondje i ostavila.

Policija je, prema informacijama dobivenima uz pomoć hrvatskih kolega, uspješno završila istragu, unatoč tome što se 31-godišnja Hrvatica nije pokazala kooperativnom u samim počecima istrage. Da je kojim slučajem ranije sve priznala, dijete bi bilo spašeno, tvrde mađarski policajci.

Nakon što je pronađena, o bebi se brinuo policajac koji je imao liječničku kvalifikaciju i također je bio uključen u potragu. Po njihovu dolasku, brigu o djetetu preuzela su vozila Hitne pomoći. Helikopterom hitne pomoći beba je prevezena u bolnicu.

Policija je na svojoj Facebook stranici objavila da je beba izgubila život u bolnici unatoč brzoj i stručnoj njezi.

Policijski stožer mađarske baranjske županije naredio je istragu protiv žene zbog ubojstva. Još uvijek se ne zna što hrvatska policija, koja je alarmirala Mađare, radi po tom pitanju, piše portal Start.

- Općenito, prikazujemo vam raznolikost i zanimljivu stranu policijskog rada. Ali sad pričamo priču koja ilustrira najteži, najmračniji dio ljudskoga života. Što je nevjerojatno iscrpljujuće, ne samo fizički, nego i psihički. Pogotovo kad uz svu tu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život...

Žena (31) s hrvatskim državljanstvom, koja je dijete rodila u Mađarskoj i ostavila ga vjerojatno dan ranije, odvedena je u bolnicu u Osijek. Unatoč proturječnim informacijama, naši kolege i hrvatske organizacije saznali su gdje tražiti novorođenče. Zahvaljujući ogromnoj sreći i odlučnosti naših policijskih službenika, napuštena beba je pronađena baš na vrijeme. Na licu mjesta stabilizirao ju je naš kolega s medicinskom diplomom od strane Hitne pomoći. Nakon hitne pomoći policije u vinogradu, novorođenče je stabilizirano i uz pomoć spasilačkog helikoptera prevezeno u bolnicu, no unatoč svim medicinskim naporima, kasnije je preminulo - napisali su mađarski policajci na svojoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 20:48