NAPAD U GUIXI

Horor u Kini: Žena (45) nožem u osnovnoj školi ubila dvije osobe, ranjeno je još četvero ljudi

Unatoč intervenciji zaposlenika hitne pomoći dvije su osobe smrtno stradale, a četiri su ozlijeđene, no nisu u životnoj opasnosti

Policija u Kini, ilustracija

 Profimedia/Profimedia

U ponedjeljak je u osnovnoj školi u središnjoj Kini 45-godišnja žena nožem ubila dvije osobe, a ranila ih je još četiri, objavila je državna televizija CCTV pozivajući se na informacije lokalne policije.

Napad se dogodio oko podneva u gradu Guixi, u provinciji Jiangxi, prenosi CCTV.

Unatoč intervenciji zaposlenika hitne pomoći dvije su osobe smrtno stradale, a četiri su ozlijeđene, no nisu u životnoj opasnosti. Šestero ih je prošlo s "manjim ogrebotinama".

CCTV nije naveo dob žrtava. Osumnjičenu 45-godišnjakinju policija je uhitila i protiv nje otvorila istragu, prenosi isti izvor.

U Kini, zemlji koja je svojim građanima zabranila posjedovanje vatrenog oružja, masovni zločini su rijetki, no posljednjih je godina zabilježen niz napada nožem. Početkom svibnja u bolnici u pokrajini Yunnan na jugozapadu zemlje od posljedica napada nožem dvije su osobe smrtno stradale, a 21 je ozlijeđena. U kolovozu 2023. u istoj su pokrajini dvije osobe ubijene, a sedmero ih je ranjeno u napadu nožem koji je izveo muškarac otprije poznat kao osoba s mentalnim poremećajem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 13:08