NAJGLEDANIJI U RUSIJI

HOLLYWOOD STREPI, STIŽU RUSI Snimili su spektakularni 'Staljingrad 3D', film o najkrvavijoj bitci 2. svjetskog rata

Šačica vojnika opkoljena nacističkim vojnicima u razrušenoj stambenoj zgradi, spremni da daju svoje život za domovinu....

Zvuči li vam poznato ova priča? Već 70 godina Britanci i Amerikanci snimaju herojske filmove u 2. svjetskom ratu, od kojih su neki zaslužili svoje mjesto u povijesti filma.

Sada su se i Rusi upustili u ratnu filmsku avanturu. Stvorili su 3D epski filmski set za film Staljingrad, koji govori o najslavnijoj bitci ruske povijesti, a film je postao najgledaniji domaći filmski hit svih vremena. Sada se spremaju pokoriti i kino dvorane na zapadu. Staljingrad je stigao u Britaniji, pa se u veličinu tog bučnog, krvavog i klišeiziranog filmskog projekta s vrhunskim specijalnim efektima mogu uvjeriti i Britanci. To je ujedno i prvi film na ruskom jeziku snimljen u IMAX 3D tehnici.

Bitka za Staljigrad smatra se jednom od najkrvavijih u Drugom svjetskom ratu koja je označila psihološku prekretnicu rata. Bila je to krajnja točka prodora njemačkog Wehrmachta u dubinu teritorija Sovjetskoga Saveza.

Prema pisanju Daily Maila, ruski "Staljingad" može stati uz bok najslavnijim ratnim filmovima poput "Spašavajući vojnika Ryana", "Patton", "Topovi s Navaronea" i drugih. Rusi su uspjeli. Sada su spremni za osvajanje filmskog svijeta s duboko sentimentalnihm, nacionalistički obojenim viđenjem najslavnije bitke 2. svjetskog rata koja će učiniti predsjednika Putina ponosnim i pomoći oživjeti ruski ponos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 00:32